Навлизаме в сериозна фаза на епидемията от COVID-19. Имаме нужда

...
Навлизаме в сериозна фаза на епидемията от COVID-19. Имаме нужда
Коментари Харесай

Ангелов: Нещата с COVID-19 стават сериозни, трябва ни помощ


Навлизаме в сериозна фаза на епидемията от COVID-19. Имаме потребност от помощ и решението е в дейното присъединяване на лекари те от доболничната помощ и студенти те по медици на.

Това сподели министърът на опазването на здравето проф. Костадин Ангелов по време на седмичния брифинг на Националния действен щаб, представен от БГНЕС.

За последното денонощие в страната има 1472 нови случаи на ковид от направени 8738 PCR теста, което е 16.8% от изследваните проби.

Проф. Ангелов регистрира, че най-сериозна е картината при инфектираните медици нски лица.

Най-големият проблем, пред който сме изправени, е обвързван с медици те, които са на първа линия. Имаме сериозен дефицит във връзка с техния физически потенциал, призна здравният министър.

Имаме потребност от помощ , уточни той и добави: Решението е в дейното присъединяване на лекари те в доболничната помощ и по-специално експертите от ДКЦ.

Министърът заяви, че ще се търси решение, а експертите, които се включат в битка та против вируса ще получат в допълнение заплащане.

Ще проведем видеоконферентна връзка с ректорите на медици нски университети и факултети, с цел да обсъдим опция студенти те шести курс да оказват помощ на лекари те и това да се смята за техен стаж, заяви още здравният министър.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР