НЗОК съвместно с екипите на Информационно обслужване стартира нов процес

...
НЗОК съвместно с екипите на Информационно обслужване стартира нов процес
Коментари Харесай

Интерактивна карта ще предоставя информация за дейността на НЗОК

НЗОК взаимно с екипите на Информационно обслужване започва нов развой за показване на информация, обвързвана с активността ѝ, озаглавена „ Интерактивна карта на България с данни за контрактувани и осъществени действия по области “. Това оповестяват от пресцентъра на здравноосигурителния фонд.

Картата, която беше осъществена в извънредно къси периоди, ще бъде налична посредством уебпортала на институцията и ще обезпечи по-лесен достъп до най-интересните за потребителите тематики по нов интерактивен метод, означават от Касата.

Интерактивната карта ще бъде последователно надграждана, като първоначално ще започва с брой контракти на НЗОК с реализатори и брой кревати по области, за които е подписан контракт с изпълнителите на здравна помощ.

Към сегашния миг се прави обобщаване и разбор на най-често задаваните въпроси към НЗОК, в това число и по Закона за достъп до социална информация. Информацията ще бъде готова, обработена и оповестена в новата карта, прецизират от Здравната каса. 

Публикуваните данни ще бъдат в помощ на всички заинтригувани страни по отношение на най-често разискваните тематики и се чака да облекчат достъпа до информация от публично значение, която е в компетенцията на НЗОК.

Интерактивно предоставената информация ще може да се достъпва и във формат, допускащ машинна обработка, което  ще отговори на потребностите на заинтригуваните от последващото ѝ култивиране и потребление, осведомят още от Касата.

Предстои всички оповестени данни да бъдат налични и на британската версия на уеб страницата.
Източник: zdrave.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР