Русия не възнамерява да превзема украинския град Харков, заяви президентът

...
Русия не възнамерява да превзема украинския град Харков, заяви президентът
Коментари Харесай

Путин: Русия не възнамерява да превзема Харков, а иска да направи буферна зона

Русия не има намерение да завладява украинския град Харков, съобщи президентът Владимир Путин по време на визитата си в град Харбин, с което приклрючва визитата му в Китай. Офанзивата на съветските войски в региона има за цел да сътвори буферна зона в отговор на украинския обстрел против пограничната област Белгород, сподели още съветския президент. " Онова, което се случва по направлението на Харков, е също и тяхна неточност, тъй като бомбардират и не престават да бомбардират жилищни региони в съветските гранични територии, включително и Белгород ", добави Путин, представен от БНР.

Владимир Путин увери, че съветските сили, започнали на 10 май изненадваща атака в Северна Украйна, напредват всеки ден в Харковска област, както е планувано. " Москва няма да разреши да ѝ слагат ултиматуми за Украйна, а договореностите, реализирани в Истанбул, са допустима основа за мирни договаряния с Киев ", акцентира съветският президент. 

От своя страна украинският президент Володимир Зеленски в петък съобщи, че обстановката в Харковска област е нормализирана, а съветските сили са напреднали с 10 км единствено в един регион.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР