Навикът на германските политици да мислят само за краткосрочни икономически

...
Навикът на германските политици да мислят само за краткосрочни икономически
Коментари Харесай

Германия трябва да избегне икономическата зависимост от Китай

Навикът на немските политици да мислят единствено за краткосрочни стопански изгоди може да има гибелен резултат върху страната, предизвестява изданието Focus , като разясняват, че сходен метод води до възходяща взаимозависимост на страната от Китай. Междувременно самият Китай залага на дълготраен проект, като последователно уголемява икономическото си въздействие в Германия. В това отношение Берлин би трябвало да води по-предпазлива политика, уверени са в редакцията.

На неотдавнашния конгрес на Китайската комунистическа партия Си Дзинпин утвърди своята власт и продължаването на своя стопански курс. Съединени американски щати от дълго време са създали заключения за този курс, само че Германия ще би трябвало да се приспособява, с цел да не стане още веднъж подвластна.

Следвайки своята политика " Китай преди всичко “, Пекин интензивно употребява интернационалната причинност. Това е изключително правилно в този момент, когато експортно насочени страни като Германия страдат от загубата на евтини енергийни източници. В същото време най-опасното нещо за Федерална Република Германия даже няма да бъде икономическата взаимозависимост от Пекин, а контролът на Китай върху значими немски инфраструктурни обекти, като да вземем за пример морските пристанища. Пример е скорошното придобиване на дял в немския терминал Tollerort в пристанището на Хамбург от китайската компания Cosco.



Както отбелязва изданието, китайските компании постоянно мислят в дълготраен проект. Сега Cosco закупи единствено дребен дял в пристанището на Хамбург, само че по-късно последователно ще разшири наличието си, до момента в който реализира задачата си. А тя е да се построи морски " Път на коприната " и да се управляват комерсиалните пътища по вода.

Китайските политици също са привикнали да играят дълготрайно, означават от редакцията. В Германия политиците мислят единствено за идващите четири години: по тази причина Берлин постоянно гледа само към краткосрочните стопански изгоди. Изданието акцентира, че това не е причина за цялостно занемаряване на икономическото съдействие с Китай, само че Берлин би трябвало да избере по-предпазлива и сдържана тактика.

Източник: Focus
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР