Националният таксиметров синдикат (НТС) поиска оставката на директора на Изпълнителна

...
Националният таксиметров синдикат (НТС) поиска оставката на директора на Изпълнителна
Коментари Харесай

Таксиметровият синдикат поиска оставката на Бойко Рановски

Националният таксиметров профсъюз (НТС) изиска оставката на шефа на Изпълнителна организация „ Автомобилна администрация “ (ИААА) Бойко Рановски .

Причината – съгласно сектора, автомобилната администрация се е провалила в опитите си да се оправи с преустановяването на нерегламентираните таксиметрови действия.

„ Незаконните таксиметрови практики, които се провеждат от съветското приложение в София, к акто и в други градове на страната, общо четири, са проблем, който ние слагаме на дневен ред от 2018 година “, уточни Красимир Цветков от синдиката. Според него противозаконните практики „ притискат бранша “ от години, а ИААА показва недоумение за същността на казуса.

Таксиметровият отрасъл се базира на решение на Комисия за защита на конкуренцията, в което се споделя, че това съставлява противозаконна активност и нелоялна конкуренция. Това е доказано и от две правосъдни инстанции.

„ НТС считаме, че сходни дейности или бездействия от страна на управлението на ИААА действително ускоряват натиска от нелоялната конкуренция върху сектора ни , който към този момент втора година действа в изискванията на рецесия “, уточни още Красимир Цветков.

Липса на надзор – това е повода за смъртността по пътищата, породена от цялостното безхаберие на контролните органи, съобщи от своя страна Диана Русинова от Европейския център за транспортни политики.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР