Националната детска болница ще се намира в столичния квартал Овча

...
Националната детска болница ще се намира в столичния квартал Овча
Коментари Харесай

МС: Националната детска болница ще бъде в столичния квартал „Овча купел“ -ВИДЕО

Националната детска болница ще се намира в столичния квартал „ Овча купел “, заяви министърът на опазването на здравето Асен Меджидиев. Решението е взето на съвещанието на Министерския съвет. На терена ще бъдат построени хотел за родители, парк и рехабилитационен център.

„ Искаме да бъде на извънредно високо равнище детската болница, извънредно съвременна европейска конструкция, тъй че аз мощно се надявам, че може би планът след 5-6 месеца ще бъде налице “, сподели министър Меджидиев.

Според него мястото е 40 декара, отзивчиво е, а и е с доста добър климат.

Екип на Министерството на здравеопазването ще посети няколко водещи европейски детски лечебни заведения, заяви още здравният министър.

Колегата му с сектор районно развиване инж. Иван Шишков добави, че изборът е бил сред пет терена, като единственият минус на този е бил частен парцел. Казусът е преодолян и към този момент има явен времеви небосвод за плана, добави той.

„ Считаме, че към днешна дата ще можем по най-бързия метод, като оповестяване на народен обект, по-най-бързия метод да може да се придвижи процедурата и да стигнем до обстоен организационен проект и да имаме една цялостна изясненост и явен небосвод, че тази детска болница ще се случи “, сподели министър Шишков.

Все още е рано да се предвижда каква ще е цената за построяването на Националната детска болница.

Източник: flashnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР