Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) подписа договора за реконструкция на

...
Национална компания "Железопътна инфраструктура" (НКЖИ) подписа договора за реконструкция на
Коментари Харесай

Над 27 млн. лв. влагат в реконструкцията между жп гарите Зимница и Стралджа

Национална компания "Железопътна инфраструктура " (НКЖИ) подписа контракта за реорганизация на стрелковото развиване на гара Зимница и рехабилитация на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа, оповестиха от пресцентъра на държавната компания. Документът е част от план "Рехабилитация на железопътната линия Пловдив-Бургас, Фаза 2 ". Изпълнител на обекта е "ВДХ " АД АД (бившето "Водстрой 98 "). Стойността на контракта е 27 470 887.19 лв. без Данък добавена стойност, а срокът му за осъществяване е 36 месеца.

НКЖИ е най-голямото държавно дружество и единствен шеф на железопътната инфраструктура в България. Компанията провежда, реализира и дава отговор за осъществяването на тези свои отговорности по дълготраен контракт, подписан с страната, а дружно с това и възнамерява цялостната активност за развиване на железопътната инфраструктура в сходство с него.

Проектът включва реорганизация на стрелковото развиване на гара Зимница, възобновяване на железопътни стрелки и стоманен път с нови релси и траверси, създаване на нови перони, рехабилитация на приемното здание на гарата, както и създаване на нов пешеходен подлез, оборудван с нужните уреди за достъп на лица с понижена пъргавина и ремонт на действителен подлез.

В региона на гарата ще бъдат построени шумозащитни и защитни огради и ще бъдат обезпечени паркоместа за коли и условия за достъп на лица с понижена пъргавина. Ще бъдат изпълнени и действия по създаване на нова система за сигнализация в гара Зимница.

Реконструкцията на стрелковото развиване на гара Зимница и рехабилитацията на контактната мрежа в гарите Зимница и Стралджа се реализира със съфинансиране от Кохезионeн фонд (КФ) посредством Оперативна стратегия "Транспорт и транспортна инфраструктура 2014-2020 година ".

Очаква се през идващите седмици да бъдат подписани още два контракта за строителство. Трябва да излязат и решенията на Върховния административен съд, с които да се произнесе по процедурите за ремонт на жп линията Елин Пелин - Костенец. Вече е подписан контракт за осъществяване на плана по жп линията Костенец - Септември.

Жп гара Зимница е е ситуирана на две железопътни линии: Линия 3 (София – Карлово – Бургас/Варна) и Линия 8 (Пловдив – Бургас/Варна. Има интензивно влаково придвижване, тъй като свързва значими промишлени центрове и регионални градове. Гарата предлага железопътни услуги както на пасажери от района, по този начин и на товародатели и товарополучатели от общините Ямбол, Стралджа и Сливен.
Източник: banker.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР