Натоварен парламентарен контрол се очаква преди депутатите да излязат във

...
Натоварен парламентарен контрол се очаква преди депутатите да излязат във
Коментари Харесай

Натоварен парламентарен контрол за депутатите преди ваканцията

Натоварен парламентарен надзор се чака преди депутатите да излязат във почивка. В днешния финален ден преди над едномесечната отпуска на националните представител, в Народното събрание ще се явят шестима министри.

Пръв на парламентарната естрада ще се качи вицепремиерът Валери Симеонов, който от дни е в обтегнати връзки с колегата си в обединението „ Обединени патриоти " Волен Сидеров. Именно от ръководителя на ПГ на Патриотите е единственият въпрос към Симеонов. Той е по отношение на концесиите за злато на територията на Република България.

Втори на трибуната ще се качи финансист номер едно в страната Владислав Горанов. Към него има едно запитване от представителя на левицата Крум Зарков, който се интересува от политиката на Министерството на финансите по отношение на Фонд " Радио и телевизия ". Министърът на образованието Красимир Вълчев ще дава отговор на три въпроса и едно запитване. А точно: по отношение на използването на учебни рейсове в община Септември; по отношение на приема на децата в детски заведения и в първи клас в по-големите градове в страната; по отношение на построяването на пристройка към учебната постройка в доспатското село Касъка; по отношение на положение и бъдещо развитите на мрежата от новаторски учебни заведения в България.

Земеделският министър Румен Порожанов ще отговори на въпрос по отношение на уведомителни писма за осъществена оторизация и изплатено финансово подкрепяне по схеми и ограничения за Директни заплащания за акции 2015, 2016 и 2017 година Вторият въпрос към него е по отношение на финансовото положение на Селскостопанска академия. А третият - по отношение на предпочитаните задания на Българската организация по сигурност на храните в региона на опазването на здравето и хуманното отношение към животните в България.

Теменужка Петкова, министър на енергетиката ще отговори на въпрос по отношение на мониторинг и надзор на проекта за рекултивация, в резултат на активността в село Белащица. Министърът на стопанската система Емил Караниколов ще би трябвало да дава отговори свързани с " Държавна лаборатория Българска роза " ЕООД и за неналичието на съответна пътна инфраструктура за обслужване на Икономическа зона София - Божурище.

След съвещанието депутатите излизат във почивка. Ще се завърнат на работа на 4 септември, малко по-рано от предстоящото, защото първите им дни за работа съвпадаха Деня на Съединението на 6 септември, който е почивен.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР