НАТО призовава Турция да удължи зърнената сделка, заяви днес генералният

...
НАТО призовава Турция да удължи зърнената сделка, заяви днес генералният
Коментари Харесай

НАТО призовава Турция: Удължете зърнената сделка

НАТО приканва Турция да удължи " зърнената договорка ", съобщи през днешния ден генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг, представен от турските медии.

НАТО благодари на Турция за напъните, положени за възобновяването на действието на " зърненото съглашение ", сподели Столтенберг.

Той приказва на взаимна конференция с турския външен министър Мевлют Чавушоглу, с който разискаха редица въпроси, в това число спора в Украйна, както и напъните на Швеция и Финландия за присъединение към НАТО.

Генералният секретар на НАТО дойде през днешния ден на тридневно посещаване в Турция.

Изразих признателност на президента на Турция Реджеп Тайип Ердоган и на турското държавно управление, с помощта на които самодейността за износа на зърно от Украйна още веднъж проработи. Ако това зърно не бе попаднало на пазарите, цените за храните щяха да се усилят и милиони хора щяха да бъдат наранени от това, уточни Столтенберг.

НАТО приканва тази самодейност да бъде удължена и разширена, уточни той.

Чавушоглу на собствен ред уточни, че Турция установи, че съветският президент Владимир Путин е имал градивен метод при разрешаването на казуса, обвързван със " зърнената договорка ".

Той сподели, че има позитивни първи проблясъци по въпроса за началото на доставки на храни и торове от Русия на международните пазари.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР