Военните на САЩ закотвиха временен кей на брега на Газа

...
Военните на САЩ закотвиха временен кей на брега на Газа
Коментари Харесай

Армията на САЩ инсталира временен кей в Газа за хуманитарна помощ

Военните на Съединени американски щати закотвиха краткотраен пристан на брега на Газа в четвъртък, създавайки входна точка за филантропична помощ за анклава, където потокът от доставки през сухопътните граници значително е спрял, откогато Израел стартира нахлуването си в Рафах предходната седмица.

Помощта ще бъде натоварена на камиони, които ще стартират да се движат на брега " през ​​следващите дни ", сподели Централното командване на Съединени американски щати в изказване в четвъртък сутринта. Официални представители на Съединени американски щати споделиха предходната седмица, че плаващият пристан и пътят са приключени, само че метеорологичните условия са забавили инсталирането им.

Израел от дълго време се опълчва на морско пристанище за Газа, заявявайки, че би представлявало опасност за сигурността. Тъй като филантропичната рецесия на територията се разраства през последните месеци, със сериозен дефицит на храна, медикаменти и други съществени потребности, през март американската войска разгласи проект...

Прочетете целия текст »

Източник: worldnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР