НАТО няма да пази търговските кораби в Черно море.НАТО не

...
НАТО няма да пази търговските кораби в Черно море.НАТО не
Коментари Харесай

НАТО: Не предвиждаме военен ескорт на търговските кораби в Черно море

НАТО няма да пази комерсиалните кораби в Черно море.

НАТО не обмисля обезпечаване на военноморски конвой за търговски кораби в Черно море, защото страните членки се опасяват да бъдат въвлечени в евентуален спор с Русия.

Това се споделя в изказване на НАТО в отговор на съответния апел на Рене Кофод-Олсен, началник на V.Group, международен водач в ръководството на кораби и морските услуги, написа БГНЕС.

„ НАТО не обмисля военноморска ескортна задача в Черно море, само че крайбрежните съдружници на алианса – България, Румъния и Турция – изпратиха кораби за търсене и почистване на мини, които може да са в региона “, съобщи представител на алианса, представен от вестник „ Файненшъл таймс ”, на който се базират и задграничните медии.

Всяка военноморска интервенция, осъществена от съюзнически кораби под флага на НАТО, ще изисква поддръжката на всички 30 членове на блока, отбелязва вестникът.

По-рано ръководителят на V.Group прикани западния алианс да се намеси, с цел да обезпечи опцията за търговия с района, което е жизненоважно за световните доставки на храна. „ Трябва да пожелаваме нашата навигация и мореплаване да бъдат предпазени в интернационалните води “, сподели Кофод-Олсен. „ Уверен съм, че НАТО и други имат роля в отбраната на комерсиалния флот “, добави той.
 
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР