Натали Тронсън, учен от Мичиганския университет, посочи необратимите ефекти върху

...
Натали Тронсън, учен от Мичиганския университет, посочи необратимите ефекти върху
Коментари Харесай

Необратимите последици от COVID-19

Натали Тронсън, академик от Мичиганския университет, уточни необратимите резултати върху здравето на пациенти, които са прекарали COVID-19. Нейните проучвания са оповестени в списанието MedicalXpress, показва zdrave.to.

Специалистът сподели, че въздействието на SARS-CoV-2 върху мозъка в някои случаи е едно от най-сериозните последици от болестта. Например, дълготрайните резултати върху мозъка, породени от заболяването, включват миалгичен енцефаломиелит (или синдром на хронична отмалялост ) и синдром на Гилен-Баре. Това е бързо прогресиращо автоимунно разстройство на периферната нервна система.

Както Тронсън изясни, следствията се предизвикват както от директна вирусна зараза на мозъчната тъкан, по този начин и от въздействието на вируса посредством зараза на епителните кафези и имунната система. Това способства за трайни неврологични промени даже след възобновяване от COVID-19.

Лекарят изясни още, че доста от признаците на ковид в действителност са свързани със защитните реакции на имунната система. Например хремата не е пряк резултат на ковид, а резултат от реакцията на имунната система към него. Неразположението, умората и треската се случват заради активирането на профилирани имунни кафези в мозъка.

По-рано учените от Института Каролинска в Швеция откриха няколко типа кафези, които играят основна роля в имунния отговор на ковид SARS-CoV-2 и способстват за хиперинфламацията, следена при животозастрашаващи случаи. Оказа се, че белите кръвни кафези, наречени еозинофили, играят значима роля в развиването на затруднения.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР