Нещо се случва! Спряха 6-ти блок на АЕЦ Козодуй“! 6-ти енергоблок

...
Нещо се случва! Спряха 6-ти блок на АЕЦ Козодуй“!
6-ти енергоблок
Коментари Харесай

Нещо се случва! Спряха 6-ти блок на АЕЦ „Козодуй“!

Нещо се случва! Спряха 6-ти блок на АЕЦ „ Козодуй “!

6-ти енергоблок на АЕЦ „ Козлодуй “ е спрян през днешния ден, това оповестиха от атомната електроцентрала. От известието до медиите излиза наяве, че прекъсването е поради осъществяване на планови превантивни ремонтни действия шести блок на АЕЦ „ Козлодуй “.

Спирането на блока е по-рано от плануваното за плановия му ремонт и е координирано с Електроенергийния систематичен оператор. Отчетени товарът на националната енергийна система и съществуването на задоволително генериращи мощности в страната, оповестиха от най-голямата АЕЦ на Балканите.

Нещо се случва! Спряха 6-ти блок на АЕЦ „ Козодуй “! 15.06.24 14:13 Тежко разобличаване за Васил Терзиев: Градоначалства без да има достъп до класифицирана информация 15.06.24 13:38 Иди ми, дойди ми: Христо Иванов ще се закълне като народен представител, само че след това ще направи друго! 15.06.24 13:10 Ето какви заплати сме получавали през социализма (ТАБЛИЦА/СТАТИСТИКА) 15.06.24 12:45 Камен Воденичаров сподели тежки думи за Слави Трифонов 15.06.24 12:17

Още през вчерашния ден от атомната централа обясниха, че повода за прекъсването е в установени в процеса на употреба неизправности на маслената система на трансформатор в неядрената част на блока, както и индикации за пропуск на топлоносител в парогенератор. От атомната централа прецизираха, че „ количеството на пропуща е предмет на непрекъснат надзор, като все още цената му е по-ниска от съществуващите ограничавания “.

Непрекъснатият мониторинг на системите и оборудванията на шести блок демонстрира, че не са достигнати рестриктивните мерки, избрани в софтуерния правилник. Няма смяна в радиационната конюнктура в работните пространства и на площадката на АЕЦ „ Козлодуй “. Решението за прекъсване е взето консервативно, с цел да бъде обезпечена нужната висока сигурност на блока и надеждни доставки на електрическа енергия през летния интервал, оповестиха от АЕЦ.

След осъществяване на плануваните действия шести блок ще бъде включен в енергийната система на страната. Пети блок, след довеждане докрай на плановия годишен ремонт, беше включен в електроенергийната система на 10 юни 2024 година и след постигане на 100% мощ работи според индустриалния график.

Източник: АЕЦ „ Козлодуй “

Още вести четете в: България, Темите на деня За още настоящи вести: Последвайте ни в Гугъл News
Източник: safenews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР