Рафаел Надал продължава да дава все по-явни сигнали, че вероятно

...
Рафаел Надал продължава да дава все по-явни сигнали, че вероятно
Коментари Харесай

Надал: Отново изпитвам удоволствие от играта; в последния момент се отказах от церемония на РГ

Рафаел Надал продължава да дава все по-явни сигнали, че евентуално ще го забележим в ATP Тура и през идващия сезон. Матадора при започване на сезона беше безапелационен, че 2024-та ще е последната година в професионалния тенис за него и уредниците на шампионатите в Барселона и Мадрид му проведоха специфична гала по изпращане. Същото желаеха да сторят и от Ролан Гарос, където Рафа е 14-кратен първенец, единствено че той не се възползва от тази чест и отхвърли да удостовери, че това е било последното му присъединяване в Париж.

Наскоро Надал се отдръпна от присъединяване на Уимбълдън, с цел да се приготви за Олимпийските игри в Париж и несъмнено можем да кажем, че неговото известие към британаските почитатели не звучеше като прощаване, а по-скоро се разчетоха нюанси, с които испанецът намекваше по какъв начин възнамерява да се завърне за един финален път на " свещената трева ".

" Кралят на клея " през вчерашния ден даде изявление за L`Equipe, в което подхрани още повече очакванията на своите почитатели, че отказването му е по-далеч във времето от плануваното и също по този начин изясни за какво от Ролан Гарос са отменили церемонията по неговото изпращане в последния миг.

" Усещам, че още веднъж изпитвам удоволствието от играта и се развличам на корта. Искам да си дам късмет, с цел да видя дали физиката ми ще съумее да остане на настоящето положително равнище, или пък приказваме за някакъв краткотраен миг и скоро още веднъж всичко ще се обърка в това отношение. Решил съм да си дам време и да видя по какъв начин ще се усещам след Олимпиадата и тогава към този момент ще преценява какво решение да взема за бъдещето си.

В началото се съгласих да го създадем (церемонията на Ролан Гарос), само че се отхвърлих в последната допустима минута, откакто бях провел доста положителна подготовка. Просто споделих, че не желая сходна гала и това е самата истина. Нямаше да усещам за редно да разглася, че това е последният ми Ролан Гарос, знаейки по какъв начин съм нямал нужното време да се приготвя, както бих желал.

Нищо не пречи на уредниците да почакат още година. Ше се завърна за тази гала, в случай че ще и към този момент да съм пенсиониран от тениса, а не участник в шампионата. Ако пък още се състезавам, то би било още по-хубаво и емоциално изпращане. Предпочитам да не пребивавам с концепцията, че някой би трябвало наложително да ми отдаде респект, тъй като това на процедура ме принуждава още веднъж да играя наложително в Париж, а към този момент не мога на 100 % да потвърдя това - разяснява 22-кратният първенец от Големия шлем.

Източник: tennis.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР