НАСА отдавна активно работи по създаването и разработването на технологии

...
НАСА отдавна активно работи по създаването и разработването на технологии
Коментари Харесай

Нов тип ядрена ракета с тяга от 100 000 N може да осигури най-бързите полети до Марс

НАСА от дълго време интензивно работи по основаването и създаването на технологии за дейно и бързо изпращане на астронавти и потребни товари до Марс.

Първата стъпка по пътя към Марс е основаването на задвижваща система, способна бързо да доставя големи товари до далечната планета. КАкто и да ги връща назад.

Американската компания Howe Industries създава една напълно нова технология. Това е по този начин наречената Pulsed Plasma Propulsion Rocket (PPR). Това в действителност значи импулсна плазмена ракета.

Компанията твърди, че тази задвижваща система е способна да генерира двигателна сила до 100 000 N при характерен подтик от 5 000 секунди. Това дава отговор на двете съществени условия за задачите в далечния космос. Това я прави обещаващ претендент за бъдещи задачи в дълбокия космос.

Съвременните галактически кораби се нуждаят от висока скорост, с цел да изминат огромни дистанции в космоса. Това може да бъде реализирано посредством създаване на задвижващи системи с висока двигателна сила и висок характерен подтик. Понастоящем обаче такива технологии не съществуват. Концепцията за PPR наподобява удовлетворява тези условия.

Според един по-ранен проучвателен документ PPR е развиване на концепцията за импулсен термоядрен синтез. Това е усъвършенствана идея за задвижване, която употребява силата на нуклеарното гориво за генериране на двигателна сила за задвижване на галактическите кораби.

„ Изключителната продуктивност на PPR, съчетаваща висок Isp и висока двигателна сила, има капацитета да революционизира проучването на космоса. Високата успеваемост на системата разрешава пилотирана задача до Марс единствено за два месеца “,

се споделя в известие на НАСА.

Наличните към сегашен ден технологии не са в положение да дадат опция на ракета да доближи до Марс за по-малко от девет месеца.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР