На провелото се преди дни в Мюнхен High End Expo

...
На провелото се преди дни в Мюнхен High End Expo
Коментари Харесай

Meze представи новите си слушалки ALBA и 105 AER на High End Expo в Мюнхен

На провелото се преди дни в Мюнхен High End Expo румънската компания за аудио техника Meze Audio показа два нови модела висококачествени слушалки. Това са елегантните 105 AER и вмъкващите се в ухото ALBA. High End е най-голямото аудио ревю в Европа и едно от най-големите в света. През тази година то притегли над 22 хиляди гости и 513 изложители от 41 страни. Събитието е извънредно значимо за промишлеността, защото показва най-новите технологии и артикули от висок клас в региона на аудио оборудването.

105 AER

Моделът следва главните детайли от дизайна на своя предходник 109 Pro, само че включва редица основни модификации. Те акцентират още по-добре неповторимото му звучене и дизайн. В добавка 105 AER са и доста по-достъпни.

На външен тип, слушалките имат сходна конструкция, като 109 Pro, а тяхната V-образната двойна диадема и велурените подложки за уши са съвсем същите. 105 AER обаче се отличават доста по дизайна на високоговорителя. Той е с сходен 50-милиметров динамичен модул, само че вместо берилиевото покритие, тук имаме покритие от PEEK полимер. Рамката от своя страна е направена от ABS вместо от алуминий.

Всичко това оказва въздействие върху звуковите характерности на слушалките и основава по-емоционално ангажиращ тон, който се съчетава елементарно с всяко устройство. Акценти при модела са огромната звукова сцена, положителното пространствено изображение, леко смекчените високи честоти и по-силният бас. Тежестта е 336 гр., честотният диапазон – 10 Hz – 25 kHz, a импедансът – 42 Ohm.

ALBA

Новите вмъкващи се в ухото (т.нар. IEM) слушалки на Meze, също показани на High End Munich, доразвиват предходния модел на компанията – ADVAR. За разлика от него обаче, те са направени от нови материали като цинкова сплав и анодизиран алуминий. Освен това конекторите са изменени от MMCX на 2-пинови.

В превод от латински alba значи зора и точно това е чувството, което румънската компания се е пробвала да пресъздаде с чисто белия дизайн на тялото, завършващо с цветни детайли, придаващи визия на перла. Добавени са и нови аксесоари, като персонализиран USB-C адаптер със личен DAC/усилвател. Слушалките имат честотен диапазон от 15 Hz-25 kHz и импеданс 32 Ohm.

“Със своето отлично съответствие сред първокласен тон и налична цена новите слушалки, показани от Meze Audio, са доста подобаващи за българския пазар. У нас към този момент има интерес към този новаторски бранд, а двата нови модела ще се оферират в България незабавно щом бъдат пуснати в продажба на интернационалния пазар ” – споделя Антон Генчев, бранд управител на българския вносител на аудио техника V System.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР