Пазарът на автомобили втора ръка е като вселената. Непрекъснато се

...
Пазарът на автомобили втора ръка е като вселената. Непрекъснато се
Коментари Харесай

6 причини защо Honda CR-V от 2006-а е най-надеждната кола, която можеш да си купиш с пари

Пазарът на коли втора употреба е като вселената. Непрекъснато се уголемява. На фона на тази разширяваща се галактика една звезда свети по-ярко от всички останали. Honda.

Подобно на други японски автомобилни производители, колите Honda са особено препоръчвани поради дълготрайната си надеждност, относително ниските разноски за поддръжка и потребността от поддръжка изобщо. Освен това една Honda обезпечава удобно пътешестване с много екстри. 

Тъй като и трите фактора са основни за всяко търсене на използван автомобил, не е чудно за какво Honda е толкоз високо ценена на пазара втора употреба. Но даже и поради общата популярност на Honda на пазара на използвани коли, има един модел, който стои най-високо.

Става въпрос за CR-V, като използваните по-стари модели на автомобила могат да обезпечат на притежателите си дълъг и благонадежден живот (дори в случай че към този момент са навъртяли 200 хиляди км). Хондите изискват малко или никаква поддръжка отвън постоянните действия като промяна на маслото, накладки и филтри.

Въпреки че има доста чудесни благоприятни условия за избор от съвсем 30-годишната история на модела, една съответна година се откроява над останалите. Honda CR-V от 2006 година без подозрение е най-надеждният модел, пускан в миналото на пазара, и има 6 основни аргументи за това. 

Honda CR-V от 2006 година няма съществени проблеми

Има доста аргументи, заради които Honda CR-V от 2006 година е по-добрият избор измежду по-старите моделни години. Има едно съответно нещо, което я откроява над останалите. Според CarComplaints няма нито един недостатък, който да стопира работата на автомобила.

Всъщност казусът, от който се оплакват най-вече, са крушките на фаровете, които би трябвало да се сменят постоянно. Нещо повече, този относително незначителен проблем коства единствено няколко лв. за ремонт. Бивши и сегашни притежатели приканват хората, които се интересуват от CR-V от 2006-а, да изберат крушки Osram вместо истинските. 

Заслужава да се означи също, че против CR-V от 2006 година са регистрирани единствено 576 публични недоволства. Това може да наподобява доста, само че японският колос е продал 170 028 екземпляра през тази година (данните са от САЩ). Това е единствено 3,39 недоволства на 1000 продадени единици.


Често срещаните повреди включват електрически проблеми в климатичната система, в това число компресора, изпарителя и кондензатора, както и приключване на фреон. Сред другите повреди е системата ABS на автомобила, само че притежателите оповестяват, че това нормално е резултат от повреден датчик за скоростта на колелата, а не от самата система ABS.

Освен това е известно, че автоматизираната трансмисия стартира да става прекалено шумна след към 150 хиляди км. Това елементарно се отстранява със промяна на масло.

Двигателят от серия К на Honda е най-надеждният мотор в CR-V 2006

Двигател: 2,4-литров четирицилиндров мотор с атмосферно пълнене
Мощност: 156 к.с.
Въртящ миг: 216 Нм
Скоростна кутия: Петстепенна автоматизирана скоростна кутия
Задвижване: Задвижване на предно предаване или AWD
Собствено тегло: 1574 кг (AWD)

Редовият четирицилиндров мотор K24A1 с атмосферно пълнене е това, което прави автомобила толкоз благонадежден. Мощността от 160 к.с. при 6000 об/мин и 216 Нм въртящ миг при 3600 об/мин е подобаваща за пътешестване по автомагистрала и за напредване в града.

Това може да се чака от мотор от серия К. Той е въодушевен от богатата спортна история на Honda в региона на моторните спортове и е желан измежду компаниите, които се занимават с тунинг. Това обаче не е за сметка на именитата надеждност на марката.

Макар че има избрани разновидности на серията К, които си имат проблематични звена, множеството от тях не се отнасят за K24A1. Въпреки това притежателите би трябвало да бъдат нащрек за някои повреди. Течове от уплътненията на коляновия вал, щракащи звуци, породени от нередовна промяна на маслото. Прекомерни трептения, дължащи се на скъсани тампони на мотора или нечисти запалителни свещи. 

Изтеглянията са били необичайност

При закупуване на използван автомобил е наложително евентуалните купувачи да се срещнат с отзоваванията, с които може да им се наложи да се оправят сами, в случай че автомобилът към този момент не е минал през този развой.

Съществуват 13 изтегляния, за които бъдещите притежатели би трябвало да знаят, само че единствено две от тях са притеснителни. Съществува недостатък в заваряването сред долното предно рамо от страната на пасажера и муфа на подрамата. Засегнати са единствено 1316 екземпляра. Това напряко си звучи бутиково за подобен всеобщ модел.

Вторият проблем е обвързван с прословутото евакуиране на въздушни възглавници Takata. Honda към момента умолява клиентите да предадат автомобила си за ремонт.

Малко са нещата които могат да се объркат 

Ако ерата на електрическите транспортни средства е научила потребителите на нещо, то е, че прекомерно многото технологии могат да носят единствено неприятности. Потенциалните клиенти могат да се радват, че Honda не е е изгубила здравия си разсъдък, до момента в който е конфигурирала функционалностите на автомобила.

Honda CR-V от 2006 година е толкоз спартански, колкото е допустимо в актуалния свят, без чак да е „ опоскана “ като за предоставяне чартърен. CR-V-то се предлага общоприетоо с круиз надзор, електрически прозорци, климатик и CD чейнджър с 6 диска (това е било едно време в САЩ).

Сателитна навигация се предлага като спомагателна алтернатива. Точно тази екстра е изцяло безполезна няколко години по-късно. За благополучие, радиото от остарялата школа е общоприетоо устройство с двоен DIN и просто се изважда. Можете да го замените със модерно с Apple CarPlay и Android Auto и това е всичко, от което се нуждаете.

Honda в профил проблемите на CR-V до 2006 година

Обикновено проблемите се появяват в по-ранните моделни години на обещано потомство. Можем да демонстрираме това, като използваме наследника на CR-V от 2006 година, третото потомство CR-V от 2007 година През първата година от продажбата му в NHTSA са регистрирани 872 недоволства. Две години по-късно тази цифра спада до 381. Honda стартира да се вслушва в противоположната връзка с клиентите, с цел да усъвършенства автомобила.

Макар че към момента има някои проблеми, както бе упоменато нагоре, огромна част от надеждността на Honda CR-V 2006 се дължи на това, че е в последната година на второто потомство. Това оказва помощ да се трансформира в годината, към която би трябвало да се стремите, а не в годината, която би трябвало да избягвате.

Ниски разноски и периодичност на поддръжка

Без подозрение 2006 година за Honda CR-V е най-надеждната година за автомобила. Този модел и е един от най-надеждните използвани коли като цяло. При вярна поддръжка CR-V елементарно ще доближи 500 000 км, че и повече.

Липсата на комплицирани технологии оказва помощ да се избегнат съществени проблеми като проблемите с трансмисията, следени при моделите от 2015 година и тези, пуснати по-късно.

Както постоянно, коства си да се има поради, че даже най-надеждните мотори могат да бъдат прецакани с неприятна поддръжка. Изчислените междинни разноски на година са 407 $, а при употреба в продължение на 10 години се падат малко повече от 7000 $. Това включва скъпоструващи услуги, като да вземем за пример промяна на ангренажен ремък и водна помпа (сумите са за САЩ).

Макар че има няколко други фантастични разновидности от същия сегмент втора употреба като RAV4 на Toyota, точно моторът от серия К на Honda CR-V от 2006 година и това, че е в края на индустриалния цикъл на второто потомство, го вършат безспорен любимец.

Автомобилът е надалеч от съвършенството и си му липсват някои улеснения, с които другите “се фукат ”. Обаче завъртиш ли ключа, Honda-та “звъннва ” с неспокойствие да потегли, без значение дали отиваш на работа, тръгваш на дълъг път или просто искаш да се наслаждения на CR-V-то си, ей по този начин.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР