За това допринесоха подобряващата се макроикономическа среда и началото на

...
За това допринесоха подобряващата се макроикономическа среда и началото на
Коментари Харесай

Европейците губят интерес към iPhone – Apple отбеляза спад в продажбите на фона на ръста на всички съперници

За това способстваха подобряващата се макроикономическа среда и началото на цикъла на възобновяване на устройствата с Android, закупени по време на пандемията от ковид.

Samsung е най-големият снабдител на смарт телефони на европейския пазар. През отчетния интервал южнокорейската компания държи 37 % от пазара с помощта на известността на смарт телефоните от серията Galaxy S24 и новите модели от серията Galaxy A. На втория ред в класацията с дял от 22 % се подрежда Apple, като компанията беше единственият от най-големите производители на смарт телефони, който означи спад на продажбите си със забележителните 17 %. В челната петица попаднаха още Xiaomi, Motorola и Honor с дялове надлежно от 16 %, 6 % и 3 %.

„ Разделението сред ценовите сегменти се задълбочава, защото премиум сегментът от ден на ден се измества към ултрависокия клас, а всеобщият пазар се измества към устройствата от начално равнище. “

се споделя в отчета на Canalys

В него се отбелязва също, че през първото тримесечие в Европа делът на премиум смарт телефоните, струващи 700 и повече евро е бил 32%.

Това се дължи на известността на смарт телефоните Galaxy S24 с функционалностите, основани на изкуствен интелект. Доставките на устройства от серията Galaxy S през първото тримесечие са се нараснали с 58% на годишна база до 4,3 млн. броя. Търсенето на бюджетни устройства също се е нараснало: Galaxy A15, както и Redmi 13C и Redmi Note 13 4G от Xiaomi бяха измежду десетте най-популярни смарт телефона.

Анализаторите от Canalys считат, че функционалностите с изкуствен интелект ще поддържат връзката сред производителите на смарт телефони и потребителите в Европа до края на годината. На този декор пазарът на смарт телефони в района ще нарасне с 1%, защото общото търсене ще бъде много непретенциозно.

„ Функциите, основани на изкуствен интелект ще останат най-вече средносрочна и дълготрайна цел както за потребителите, по този начин и за доставчиците, тъй че е малко евентуално те да генерират забележителен растеж на търсенето през тази година. “

споделят от Canalys в своя отчет

През идната година производителите на смарт телефони би трябвало предпочитано да приспособят дизайна на устройствата си, с цел да се съобразят с директивата на Европейски Съюз за екодизайн, която ще увеличи условията за софтуерни актуализации, устойчивост и ремонтопригодност на смарт телефоните. Намирането на баланс сред устойчивостта, сходството, изкуствения разсъдък, укрепването на марката и хардуерните нововъведения ще бъде от жизненоважно значение за производителите, с цел да съумеят в Европа.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР