Бивш служител обвини Amazon, че е нарушила санкциите на Обединеното

...
Бивш служител обвини Amazon, че е нарушила санкциите на Обединеното
Коментари Харесай

Бивш служител на Amazon обвини компанията, че е продала на Русия технология за разпознаване на лица, която е обект на санкции

Бивш чиновник упрекна Amazon, че е нарушила глобите на Обединеното кралство и е продала технология за различаване на лица на съветска компания след началото на войната в Украйна, оповестява Financial Times. Amazon отхвърля всички обвинявания.

Чарлз Форест съобщи, че е бил незаслужено уволнен през 2023 година за това, че е обвинил Amazon в редица нарушавания в интервала сред ноември 2022 година и май 2023 година.

Той показа информацията пред Лондонския трудов арбитражен съд по време на чуване тази седмица. Amazon е сключила договорка с съветската компания VisionLabs (собственост на MTS) за даване на достъп до нейната технология за различаване на лица Rekognition, твърди Форест. Американската компания е направила това „ посредством хипотетична фиктивна компания в Нидерландия “. Бившият чиновник също по този начин упреква Amazon, че е нарушила доброволния мораториум за даване на технология за различаване на лица на полицейските сили.

Amazon отхвърля изказванията.

„ Смятаме, че обвиняванията са неоснователни и чакаме опцията да потвърдим това по време на правосъдния развой. Въз основа на наличната информация и записи за фактуриране Amazon не е продавала услугите Amazon Rekognition на VisionLabs. “

съобщи представител на компанията

От друга страна, Форест е уволнен за „ жестоко нарушаване “, като е отказал да работи съгласно контракта си, не е отговарял на имейли и не се е явявал на планувани срещи.

По този метод Amazon евентуално признава, че е нарушила наложения от самата нея мораториум върху даването на достъп на полицията до технологията за различаване на лица, само че прибавя, че не е нарушила никакви закони по този метод. „ Самоналоженият мораториум не е правно обвързване “, изясни компанията.

Източник: kaldata.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР