Напълно разбираема е тревогата след кончината на Елизабет Втора, защото

...
Напълно разбираема е тревогата след кончината на Елизабет Втора, защото
Коментари Харесай

Марин Райков: Елизабет ІІ бе спойката на обществото, тревогата е повсеместна

Напълно разбираема е паниката след кончината на Елизабет Втора, тъй като кралицата в продължение на десетилетия е била един източник на непоклатимост. Тя е една заварка на английското общество. Затова паниката е повсеместна.

Това сподели в ефира на Euronews посланикът на България във Англия Марин Райков. Той показа, че въпреки и трагична, новината не го е изненадала. Още сутринта в посолството се получила информация от Бъкингамския замък, че положението на кралицата е мощно влошено.
Типично събитие е за английското общество тази доста, доста необятна поддръжка за монархическата институция. Тя обезпечава примественост, традиция, чувството за предстоящ разцвет. Чрез нея се преодоляват доста от несъгласията в английското общество.
Марин Райков, дипломат на България в Обединеното кралство

Българският дипломат във Англия описа и за своето посещение на платинения празник на кралица Елизабет преди няколко месеца.

„ Можеше доста ясно да се види, че междинният британец остава завързан към монархитечската институция и за това способстват точно държанието и ролята на Елизабет Втора “, забелязал Марин Райков.

Той напомни, че кралица Елизабет е най-дълго управлявалият монарх във Англия и вторият в света след Луи 14-и. „ Но е реалност, че нейното ръководство бе в изискванията на доста по-различна интернационална и национална динамичност, което го прави в действителност удивително “, добави още посланикът ни във Англия.

Той не се ангажира да предвижда какво следва оттук насетне като стъпки пред кралското семейство, само че позволи, че дворецът ще се придържа към авансово одобрения протокол.

„ Едно е несъмнено – крал Чарлз Трети ще има пред себе си интервал на одобряване на новия си облик. И ние ще следим с интерес метода, по който ще успее да го реализира “, приключи дипломат Райков.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР