Намирането на подходящите сенки не е толкова лесно, колкото изглежда.

...
Намирането на подходящите сенки не е толкова лесно, колкото изглежда.
Коментари Харесай

Сенки според цвета на очите

Намирането на подобаващите сенки не е толкоз елементарно, колкото наподобява. Вярно е, че всеки сезон е настояща избрана гама цветове, само че те надалеч не отиват на всеки. Затова изборът ни на макиаж би трябвало да е съгласуван освен с стилните трендове, само че и с други фактори: цветът на облеклото, тена на кожата, цвета на косата и, несъмнено, цветът на очите.

Идеалните сенки за сини очи
Едни от най-подходящите нюанси са тези, които контрастират с цвета на очите и по този начин го акцентират като оранжевото и розовото. Кафявото и карамеленото пък придават дълбочина и топлина на другояче студеният синеок взор. Бялата перла, златото и среброто са подобаващи за вечерен грим и осеняват с възвишен сексапил сините очи. Ако добавите малко прасковен руж и транспарантен емайл – резултатът сигурно ще бъде главозамайващ.

Противно на публикуваното мнение, сините сенки не обезцветяват очите и умерено можете да ги употребявате. Точно противоположното, светлите очи отразяват близките цветове и неагресививните сини оттенъци даже ще ги създадат по-наситени. Именно заради това, най-неподходящите за вас нюанси са зелените.

Идеалните сенки за зелени очи
Отново на правилото на контраста, едни от най-подходящите сенки за зелени очи са тези с цвят на праскова и пепел от роза. За специфични случаи самоуверено можете да употребявате бордо, виолетово или пурпур, които придават необикновен драматизъм на погледа. Ако обаче тези цветове са прекомерно екстравагантни за вашия персонален жанр, по семпла опция за вечерния макиаж са медно-златисти оттенъци.

Не пропускайте да поддържате в несесера си с гримове и сенки със землисти отенъци, като кафяво и тъмнозелено, които придават особена мекост на погледа. Цветът, които би трябвало да избягвате е синият, а сивият ще тушира ненапълно зеленото в погледа ви.

Идеалните сенки за кафяви очи
Ако имате кафяви очи, значи ви е провървяло. Без терзание можете да експериментирате с цветовете, тъй като на процедура ви подхождат съвсем всички оттенъци. Натурално лъчение можете да постигнете с кафявата гама – бежово, карамел, охра, шоколад и опушено тъмно-кафяво. Нежност ще ви съобщи розовото, а златистото искра и дълбочина на погледа. Ако желаете да изглеждате по-свежи използвайте бели, зелени или светлосини сенки.

И без значение, какъв е цвета на очите ви, не забравяйте златното предписание: в случай че акцентирате върху очите си с контрастни или тъмни сенки, устните ви би трябвало да наподобяват допустимо най-натурално.

Източник: hera.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР