Подуване на корема е съвсем нормално и за съжаление засяга

...
Подуване на корема е съвсем нормално и за съжаление засяга
Коментари Харесай

Най-добрите чайове срещу подуване на корема

Подуване на корема е напълно обикновено и за жалост визира редица хора, както мъже, по този начин и дами. Ако коремът ви е мъчителен, неуместен и цялостен с газове, не сте сами. Подуването може да бъде породено от диета, характерни здравословни положения, менструални признаци и други

Въпреки че не е мотив за безпокойствие, това може да аргументи дискомфорт в храносмилателния тракт и корема. За благополучие, билковият чай може да бъде отлично изцяло лекарство за отичане на корема. Известно е, че доста типове чайове понижават подуването на корема, усъвършенстват естественото храносмилане и успокояват спазмите.

Мъчителният дискомфорт от подуването на корема в никакъв случай не е прелестен, без значение по кое време и къде се появява. Когато това се случи, може да наподобява, че казусът ще продължи постоянно, само че бъдете сигурни, че има няколко потребни метода да се отървете от подуването – и един от най-ефективните е да си сварите чаша парещ чай.

Има няколко типа чай, които са ефикасни за облекчение на подуването на корема, изключително билковите. Част от тях включват газогонни средства – билки, които отпускат мускулите в храносмилателния тракт, с цел да облекчат спазмите и подуването на корема, насърчавайки вярното храносмилане, асимилиране и пъргавина. Също по този начин се предлагат горчиви билки и корени, които подкрепят здравословното храносмилане. Всъщност, когато се появи отичане, всичко горчиво е по-добро от нищо – даже дъвченето на лист рукола преди хранене може да бъде потребно.

Светът на чайовете е необятен, тъй че имате огромен избор, когато става въпрос за тази вкусна напитка. Хубавата вест е, че класацията с лечебни чайове против отичане също не е дребна, тъй че ние събрахме най-препоръчваните за пиянство, които ще ви оказват помощ в тази сложна битка.

Ето кои са някои от най-хубавите чайове против отичане на корема:

Чай от джинджифил

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

е добър за цялостното телесно и духовно здраве. Използва се за лекуване на храносмилателни проблеми от антични времена. Препоръчваме да пиете чай от джинджифил, изключително когато чувствате отичане на корема. Известно е, че подкрепя и усилва скоростта на храносмилането, като в същото време понижава чревните конвулсии. За спомагателен успокоителен резултат ви предлагаме да комбинирате чая си от джинджифил с мед и лимон.

Чай от лайка

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

Чаят от лайка е прелестен за храносмилането, здравето и спомага за релаксацията. Обичаме изгодите за здравето от лайката. Известно е, че дребните цветя от лайка понижават равнищата на нездравословни бактерии, успокояват коремната болежка, предотвратяват диария и понижават газовете. Можете да се насладите на чай от лайка когато и да е на деня, само че той е изключително потребен при отичане на корема или смутен корем и оказва помощ за

Чай от копър

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

Семената от копър имат сходен усет на женско биле и от дълго време се употребяват за подкрепяне на позитивното здраве на храносмилането. Известно е, че копърът понижава запек, отичане на корема, газове и болки в корема.

Лимонов чай

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

Известно е, че и цитрусовите плодове обезпечават на телата и мозъците ни мощни почистващи свойства, изключително когато се прибавят към чай. Лимонът може да помогне за облекчение на лек храносмилателен дискомфорт като отичане на корема и газове и да ускори естествените храносмилателни придвижвания. За да подобрите храносмилането си всяка заран, пробвайте да пиете чай на основата на лимон като нашия френски чай с лимон и джинджифил.

Чай от мента

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

В обичайна медицина ментата ( Mentha piperita ) е необятно приета за това, че оказва помощ за усмиряване на храносмилателни проблеми, като отичане на корема.

По-стари изследвания в епруветка и животни демонстрират, че растителните съединения, открити в ментата, могат да инхибират интензивността на имунните кафези, намиращи се в червата, което може да способства за отичане на корема.

Проучванията демонстрират също, че ментата отпуска червата, което може да облекчи чревните конвулсии – както и подуването и болката, които могат да ги съпровождат.

Освен това, капсулите с масло от мента могат да облекчат коремната болежка, подуването и други храносмилателни признаци.

Корен от ангелика

Този чай се прави от корените на растението Angelica archangelica, член на фамилията на. Билката има горчив усет, само че има по-добър усет, когато се накисва с чай от маточина.

Освен това, по-стари проучвания върху животни и епруветки означават, че коренът от ангелика има свойства, които могат да оказват помощ за облекчение на запека, който е провинен за отичане на корема.

Като цяло са нужни повече човешки проучвания на този корен.

Някои източници настояват, че коренът от ангелика не би трябвало да се употребява по време на бременност, защото няма задоволително информация за неговата сигурност. Ето за какво, най-добре е да говорите с доктор, преди да опитате, в случай че сте бременна или в случай че кърмите.

Коренът на ангелика съдържа горчиви съединения, които могат да подтикват отделянето на храносмилателни сокове. Необходими са проучвания върху хора, с цел да се удостовери дали неговият чай има изгоди срещу отичане на корема.

Чай от корен на репей

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pinterest

Коренът от репей е друго горчиво средство за облекчение на стомашно-чревния дискомфорт като отичане на корема. Едно изследване от 2018 година откри, че екстрактът от него умерено понижава производството на стомашна киселина. Това значи, че в случай че имате киселинен рефлукс или стомашни язви, при които несъразмерното произвеждане на киселина провокира признаци на отичане на корема, чаят от корен от репей може да бъде потребен.

Междувременно клинично изпитване от същата година откри, че репеят може да помогне в битката с инфекцията с H. pylori, постоянно срещана причина за стомашни язви и общо инфектиране на стомашната лигавица, което може да докара до отичане на корема.

Чай от мащерка

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

Мащерката е лесна за намиране съставна част на чай срещу отичане на корема с газогонни свойства, помагаща за облекчение на мускулното напрежение в стомашно-чревния тракт. Ако сте в затруднено състояние, прибавете стръкчета прясна или даже сушена мащерка към чаша гореща вода и отпийте, с цел да получите облекчение. Тя е извънредно потребна против отичане на корема.

Пелин

Чаят от пелин може да е прекомерно горчив за множеството хора, само че е доста потребен, а и постоянно можете да смекчите усета като добавите лимонен сок и подсладител. Пелинът постоянно се употребява за „ горчивки “, които се подготвят от горчиви билки и подправки за облекчение на разнообразни здравословни проблеми.

За да си приготвите чай използвайте 1 чаена лъжичка от изсушената билка на чаша преварена вода, като оставите да престои 5 минути. Чаят ще насърчи отделянето на храносмилателни сокове, което може да помогне за усъвършенстване на здравословното храносмилане и понижаване на отичане на корема. Важно е да отбележим, че пелин не трябва да се употребява по време на бременност, тъй като съдържа туйон – психотропен химикал, който влиза и в състава на абсента и може да аргументи контракции.

Зелен чай

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pixabay

Сред многото си лечебни свойства, зеленият чай е приказен за храносмилането. Всъщност, това може да е един от най-хубавите чайове за червата, с помощта на високото си наличие на катехини и антиоксиданти. Тези катехини са освен мощни чистачи на свободни радикали (които могат да увредят клетките), само че и оказват помощ за усмиряване на мускулите в стомашно-чревния тракт.

Зеленият чай също по този начин може да помогне за унищожаване на натрупването на газове в червата, което понижава отичане на корема. В допълнение, зеленият чай оказва помощ на храносмилателната система да действа по-ефективно, стимулирайки ензимите, нужни на тялото, с цел да разгражда вярно храната.

Чай от семена на кимион

Семената от кимион и тяхното масло могат да се употребяват за облекчение на цяла гама от храносмилателни признаци, в това число киселини, отичане на корема и стомашно-чревни конвулсии. Ароматните семена от кимион са необикновено мощни. Те имат антимикробни свойства, които могат да подкрепят развиването на потребни чревни бактерии в червата, действайки като пробиотик.

Чай от глухарче

 отичане на корема Най-добрите чайове против отичане на корема фотография: pinterest

Чаят от глухарче подкрепя храносмилането, спомага детоксикацията на тялото, а продължителният му банкет усъвършенства обмяната на веществата. Помага и при липса на вкус. Следващият път, когато ви заболи стомаха, просто си направете някой от изброените чайове, тъй като това са едни от най-полезните билкови чайове при сходен тип неразположение.

Традиционната медицина допуска, че няколко билкови чайове могат да понижат отичане на корема и да облекчат храносмилателните разстройства.

Например, мента, маточина и пелин се употребяват в храносмилателни артикули, които са посочили предварителни изгоди против отичане на корема. Все отново са нужни проучвания върху обособени чайове върху хора.

Въпреки това билковият чай е просто, естествено лекарство, което можете да опитате за отичане на корема и други храносмилателни проблеми.

Подутият стомах може да бъде непосилен проблем, само че с верния избор на чай, можете да намалите дискомфорта и да се почувствате по-добре. Опитайте с някои от тези чайове и открийте кой работи най-добре за вас.Cдъвĸвaнeтo нa xpaнaтa e вaжeн мoмeнт, ĸoгaтo иcĸaмe дa пpeдoтвpaтим пoдyвaнeтo и бoлĸитe в ĸopeмa. Гaзoвeтe чecтo ce пoлyчaвaт пopaди гoвopeнe пo вpeмe нa xpaнeнe, зaтoвa пpocтo тpябвa дa cмe cъcpeдoтoчeни в xpaнeнeтo.
Xpaнитeлнитe нaвици и пpaвилният нaчин нa живoт щe Bи пoмoгнaт дa пpeдoтвpaтитe пoявaтa нa пoдyвaнe и бoлĸи в ĸopeмa.

Зa тaзи цeл избягвaйтe гaзиpaни нaпитĸи, oбpaбoтeни cлaдĸи xpaни, пъpжeни и пaниpaни xpaни, ĸaĸтo и джънĸ фyyд. Избягвaйтe тoзи вид xpaни и нaпpaвeтe cпopтът cвoй нaчин нa живoт. Зaздpaвявaнeтo нa ĸopeмнитe мycĸyли e ĸлючoв фaĸтop в пoддъpжaнeтo нa бoлĸитe нaдaлeч oт тaзи чyвcтвитeлнa чacт нa тялoтo.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР