Лесни и ефективни хранителни съвети, с които да засилим метаболизма

...
Лесни и ефективни хранителни съвети, с които да засилим метаболизма
Коментари Харесай

8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото

Лесни и ефикасни хранителни препоръки, с които да засилим метаболизма са доста значими за понижаване на тежестта. Лятото наближава и скоро ще настъпи сезонът на слънцето, когато всички биха се радвали да се освободят от няколко кг. Тук, да вземем за пример, ще ви посочим по какъв начин може да загубите 5 кг от тежестта си за година!

Метаболизмът е количеството калории, от които телата ни се нуждаят, с цел да действат вярно. Колкото по-бърз метаболизъм имате, толкоз повече калории изгаряте денем. Когато този развой на генериране, запазване и предаване на сила не работи, тялото ви може да има метаболитен дисбаланс, което може да докара до здравословни проблеми.

Поддържането на верен метаболизъм е значимо за здравето и поддържане на тежестта.

В тази публикация ви представяме препоръки за хранене и способи за изгаряне на мазнини. Те могат да станат ключ към изгарянето на оптимален брой калории и здравословен метод на живот.

Ето кои са 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото:

Чаша вода

Сутрин активирайте метаболизма си с две чаши вода, незабавно откакто се разсъните. Проучване на списание по Ендокринология открива, че всички които пият по 0.500 л вода имат 30 % нарастване на метаболизма. Направените проучвания демонстрират, че в случай че пиете по 6 чаши вода дневно, може да изразходите в допълнение към 16 000 калории годишно или 5 кг загуба на тегло. Това е отличен резултат!

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото
Снимка: freepik

Протеини

По-голямата мускулна маса спомага за по-голямото изгаряне на калории денем. С включване на повече протеини в, ще постигнете по-добра поддръжка на мускулите. Препоръчителна доза протеин дневно е до 1 грам протеин на телесно тегло, с цел да подхранвате изгубеното тегло.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото
Снимка: freepik

Включване на протеини е един от методите да засилим метаболизма. Яжте повече храни, които изгарят мазнини. Известно е, че протеини (месо), люти чушки и зелен чай форсират метаболизма. Нека някоя от тези храни бъде част от вашето хранене всеки ден. Протеинът е доста значим, тъй като са нужни повече калории за храносмилане и оказва помощ за създаване на мускулна тъкан, която изгаря мазнини.

Жълтъци

Няма доказателства, че потреблението на жълтък има връзка със сърдечните болести. Дори противоположно на признатото мнение, холестеролът в яйчения жълтък няма негативно влияние върху холестерола в кръвта. Обикновено заобикаляме тъмната част на протеина, само че по този начин се лишаваме от чудесата за талията, които той може да направи за нас. Също по този начин, жълтъкът е цялостен с ускоряващи метаболизма хранителни субстанции като протеини, здравословни мазнини, мастноразтворими витамини и холин. Проучване потвърждава, че яденето на яйца за закуска може да повлияе приема ви на калории през останалата част от деня.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото
Снимка: freepik

Периодично недояждане

Периодичното недояждане е способ, който има доста добър резултат върху метаболизма и сърцето, и води до загуба на тегло, както и до понижаване на масата на мастната тъкан, кръвното налягане и сърдечната периодичност, а също и възстановяване равнищата на холестерола. Практикуването на от време на време недояждане може да ви накара да живеете по-дълго.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото
Снимка: freepik

Без бял самун

При съблюдаване на диета всички заобикаляме вкусните мъфини и знаем, че би трябвало да сменяем белия самун с пълнозърнест в метода на хранене. Защо рафинираните въглехидрати са толкоз нездравословни за нашата диета? Когато консумираме захар, кръвната глюкоза се повишава и спада, като задейства глада. А в случай че тялото не може да изгори цялата захар, която е употребявана, тя се трансформира в мазнини, които не ускоряват метаболизма и не изгарят калории, както прави чистата мускулатура.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото
Снимка: freepik

Как да избегнем рафинираните въглехидрати. Има няколко лесни метода да избегнете рафинираните въглехидрати. Например, може да ядете плодове, когато ви се яде сладко и да изберете да ядете кафяв ориз или пълнозърнест самун вместо бял ориз или бял самун. Също по този начин е най-добре да избягвате прибавянето на захар към храната.

Спортуване

Спортувайте повече. Добавете интервални тренировки към вашата кардио рутина и изгорете повече калории за по-малко време. Например, бягайте за една минута, по-късно ходете две минути. Повторете този модел на извършения през 30 минути.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото Снимка: freepik

Редовните извършения в действителност покачват метаболизма. Това значи, че тялото ви ще стане по-ефективно при изгарянето на калории и потреблението навръх тези спомагателни калории за потребна сила, която оказва помощ за поддържане на организма.

Лека закуска с ядки

Ядките съдържат потребни за сърцето полиненаситени мазнини, за които е потвърдено, че понижават складирането на мазнини и усъвършенстват метаболизма на инсулина. Проучване, отпечатано в профилирано списание по метаболизъм, открива, че хората които си набират калориите от бадеми, са изгубили повече килограми, в сравнение с от тези, които не са ги консумирали. Орехите са доста добър източник на омега-3 мазнини и всички типове ядки са богати на здравословни мазнини, които оказват помощ да успехите напълняването.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото Ядки
Снимка: freepik

Витамин D

Витамин D може да е в обилие, когато има слънце на открито, само че е значимо да сте сигурни, че получавате задоволително от него през студените месеци. Слънчевият витамин е от значително значение за поддържане на мускулната тъкан, която форсира метаболизма. За да увеличите естествено приема си, уверете се, че се храните с мазни риби като сьомга, сардини и скумрия. Риба звук, обогатено мляко, зърнени храни и яйца също са чудесни източници на Витамин D.

 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото 8 лесни съвета да засилим метаболизма през лятото
Снимка: freepik

Кои храни ускоряват метаболизма?

Някои храни съдържат характерни хранителни субстанции, които покачват, скоростта, с която тялото изгаря калории, наред с други процеси. Яйца, ленено семе, леща и люти чушки са някои храни, които могат да засилят метаболизма.

Други препоръки по какъв начин да засилим метаболизма при започване на лятото:

Пийте зелен чай

Яжте пикантни храни

Осигурете си добър сън

Стойте повече време прави

Пийте кафе

Хранете се деликатно

Намалете захарта

Хранене с доста фибри

Балансирайте чревните бактерии

Някои също подкрепят усилването на метаболизма. Това са калций, витамин B5, витамин B6, витамин B12, витамин B комплекс и витамин C. Те обезпечават хранителни субстанции, които оказват помощ вашия организъм да действа по-добре. Те също усъвършенстват метаболизма, с цел да подкрепят загубата на тегло: зелен чай, кофеин и други артикули могат да оказват помощ ръководството на тежестта.

Заключение

Лесно е да използваме тези и да засилим метаболизма си в сезона на слънцето. Ползите от увеличението на вашия метаболизъм ще ви обезпечат повече сила, ще помогне за загубата на тегло, ще го задържи и ще ви помогне да имате първокласен сън, до момента в който изгаряте повече калории преди лягане.

По-високата скорост на метаболизма може да помогне за контролиране на тежестта. Въпреки това, за тези, които желаят да отслабнат, е по-добре да се съсредоточат върху разнообразна диета с доста разнородни храни и да бъдат физически дейни. Въпреки че някои храни, като подправките, могат да оказват помощ за краткотрайно повишение равнищата на метаболизма, те не са дълготрайно решение.

Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР