Намаляването на партийните субсидии на един лев означава политическите сили

...
Намаляването на партийните субсидии на един лев означава политическите сили
Коментари Харесай

Хамид: При субсидията 1 е равно на 0

Намаляването на партийните дотации на един лев значи политическите сили да станат подвластни от олигарсите. Това съобщи зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи Хамид Хамид по бТВ.

В случая едно е равно на нула – всяко понижаване на парите за партиите под 11 лева значи, че партиите няма да могат да извършват функционалностите си – няма да могат да провеждат предизборни акции, няма да могат да устоят структурите си. Затова ще подкрепим нула – с цел да последваме дивия популизъм на вносителите, изясни Хамид.

Народният представител уточни, че не е обяснено на гласоподавателите за какво са нужни тези дотации на партиите и защо се харчат и добави, че това е повода на референдума през 2016 година хората да гласоподават парите да бъдат понижени.

Най-голямото перо на всяка партия е медийното наличие. От това понижаване най-вече ще бъдат наранени медиите ”, съобщи Хамид и сподели още, че депутатите не се опасяват от понижаване на заплатите, а от наличие на олигарси в партиите.

Зам.-председателят на ПГ на Движение за права и свободи съобщи, че откакто дотацията е била закрепена на 11 лева на глас, се е изяснило финансирането на политическите сили у нас.

" Целия Европейски съюз и Европа, без Швейцария – страната финансира партиите. Другият модел е американският с нула лв., само че при регламентирани и тествани пари с дарения от физически и юридически лица ”, съобщи Хамид.

Депутатът разяснява, че Делян Пеевски е на работа, без значение дали посещава Народното събрание. По думите му, националният представител от Движение за права и свободи идва по-често през последните седмици, тъй като по този начин се постанова поради Програмата за ускорено и догонващо развиване на България.

" Искаме да стартираме да предлагаме тази Програма на останалите партии, да я трансформираме в съответни законопроекти и господин Пеевски е деен участник в екипа, естествено е да е Народното събрание. Той има голям принос към Програмата ”, съобщи Хамид.

Според Хамид Хамид предлагането на Движение за права и свободи за понижаване на ДДС-то върху хляба и медикаментите не е популизъм, тъй като са оповестили предлагането си след изборите. " Ние търсим механизми. Които да подсигуряват, че това понижаване ще се отрази на джоба на потребителя, а не на фирмите-търговци, по тази причина вършим съвещания с браншовите организации ”, уточни депутатът.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР