Надявам се конфликта между МВР и прокуратурата да е междуличностен,

...
Надявам се конфликта между МВР и прокуратурата да е междуличностен,
Коментари Харесай

Борислав Сарафов: Надявам се конфликтът между МВР и прокуратурата да е междуличностен

Надявам се спора сред Министерство на вътрешните работи и прокуратурата да е междуличностен, а де не става дума за институционални войни. С тези думи заместник-главният прокурор и шеф на националното разследване разяснява спорът сред министъра на вътрешните работи Бойко Рашков и основния прокурор Иван Гешев във връзка следствието на източването на пари от градежа на " Хемус ".

През уикенда от невиждан напън върху работата на държавните обвинители от структури в Министерство на вътрешните работи. Рашков пък отговори, че прокуратурата умишлено забавя значими следствия, водени от неговите подчинени. Вчера министърът на вътрешните работи, че Софийска градска прокуратура, като едно срутище, е запушила директният път към следствието на източването на парите за автомагистралата.

" Резултатът от това опълчване не е позитивен. Обществото не печели от такива спорове, не печелят и институциите ", заключи Сарафов. Според него до тук се е стигнало поради неточност в връзката и непознаване на закона от служителите на реда.
Сарафов е на мнение, че е нужно да бъдат признати нови Наказателен кодекс и Наказателно процесуален кодекс. Като най-важна смяна той уточни преразглеждане на закононарушенията, които се проверява по общия ред и тези, които могат да вървят по облекчена и бърза правосъдна процедура.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР