Майката на едно от момичетата, загинали под рухналата сграда на

...
Майката на едно от момичетата, загинали под рухналата сграда на
Коментари Харесай

18 години след трагедията на "Алабин": Майката на Деница Ченишева осъди прокуратурата

Майката на едно от девойките, починали под рухналата постройка на столичната улица " Алабин " преди 18 години, осъди прокуратурата да й заплати обезщетение от 15 000 лв. за това, че не бяха открити и осъдени отговорните за нещастието. Това оповестява правният уебсайт " Лекс ". Решението на Софийския градски съд не е дефинитивно и може да се апелира пред апелативния, който да усили размера на компенсацията, написа България през днешния ден

Под руините на постройката на " Алабин " която се намира на метри от Съдебната палата в самия център на София, умират 24-годишната Петрина Христова и 26-годишната Деница Ченишева, която оставя сираче момиченце на две години и осем месеца. Сградата пада към 18 часа на 19 септември 2006 година В този миг автомобилът, с който пътували Деница и Петрина минавал по улицата. Колата епремазана, а двете девойки издъхват на място.

Делото в Софийски градски съд е заведено от майката на Деница Ченишева - Александрина Ченишева. Тя е предявила иск против прокуратурата за 300 000 лв. лиши имуществени вреди. Той е по закона за отговорността на страната и общините за вреди поради нарушеното право на разглеждане и решение на делото в рационален период.
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР