Надцакването започва! Въпреки разнобоя в коалицията след продължили месеци преговори

...
Надцакването започва! Въпреки разнобоя в коалицията след продължили месеци преговори
Коментари Харесай

Мръсни номера: ПП и ДБ отиват заедно на избори

Надцакването стартира! Въпреки разнобоя в обединението след траяли месеци договаряния псевдореформаторите „ Продължаваме промяната “ и „ Демократична България “ ще вземат участие дружно в идния локален избор на 29 октомври.

Двете обединения ще се записват в Централната изборна комисия (ЦИК) като коалиция и съвсем на всички места в страната ще вземат участие с общи претенденти за кметове и общи листи за общински съветници, научи „ Дневник “ от източници в двете обединения. Там, където няма съгласие за единна кандидатура за кмет, кандидатите за поста ще бъдат издигнати посредством инициативни комитети.

Реклама

В началото на преговорния развой в неофициални диалози „ Продължаваме промяната “ настояваше за разделно присъединяване в локалния избор поради убеждението, че нейните претенденти са с по-големи шансове за триумф, за разлика от „ Демократична България “, чиито представители пък одобряваха концепцията за взаимно явяване и на локално равнище.

Впоследствие от партията на Кирил Петков и Асен Василев смениха позицията си и се съгласиха на коалиция с „ Демократична България “ поради заплахата от разделяне на електората, от което ще губят и двете обединения.

Малко по-късно „ Демократична България “ се оказа разколебана, защото нейните претенденти за кметове не получиха задоволително поддръжка от „ Продължаваме промяната “, която упорства на своите номинации. В последна сметка обаче болшинството в трите партии, които са част от обединяването „ Демократична България “ – „ Да, България “, ДСБ и „ Зелено придвижване “, е подкрепило концепцията за коалиция и това е довело до смяна в решението, научи „ Дневник “.

Източник: narod.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР