Началникът на токсикологията в УМБАЛ „Свети Георги” - проф. д-р

...
Началникът на токсикологията в УМБАЛ „Свети Георги” - проф. д-р
Коментари Харесай

Началникът на Токсикологията е един от уволнените за смъртта на двамата пациенти в Пловдив

Началникът на токсикологията в УМБАЛ „ Свети Георги” - проф. доктор Янко Илиев е един от уволнените за гибелта на двама пациенти в болничното заведение, заяви TrafficNews.

Припомняме, че след скандалния клип, на който двама мъже повече от 40 минути са принудени да лежат на стълбите пред токсикологията, е стартирана инспекция. Пациентите са умряли след затруднение на COVID-19.

Още през днешния ден шефът на УМБАЛ „ Свети Георги” е взел решение и петима са уволнени. Сред тях е проф. доктор Янко Илиев. Освен него с административно наказване е един доктор, двама санитари и един водач на кола за спешна помощ. Издадени са и две заповеди за наказване „ Предупреждение за уволняване “.

По време на брифинг пред лечебното заведение през вчерашния ден, доктор Илиев разказа обстановката като „ Нещастен случай”.

„ Според мен се касае за трагичен случай. Снел съм пояснения на личния състав, всеки е работил с тежко заболели на първия и втория етаж. По данни на лекарите в същото време е качен пациент и на третия етаж. Къде и за какво се е скъсала връзката в връзката, аз не мога на този стадий да отговоря. Надяваме се, да се усъвършенства организацията. Този случай мога да го опиша като нещастно съвпадане на обстоятелства. Работим на оптимален лимит с най-малък човешки ресурс”, сподели тогава някогашният към този момент шеф на токсикологията.

Д-р Янко Илиев дълги години е административен ръководителна токсикологията, извънредно почитан в лекарските среди. Все още не е ясно каква ще бъде реакцията на екипа.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР