На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем

...
На второ място е кандидатът на Републиканската народна партия Мухарем
Коментари Харесай

Официално! Ердоган Е Победителят На Изборите В Турция!

На второ място е претендентът на Републиканската национална партия Мухарем Индже с 30,5%, на трето е Мерал Акшенер от " Добрата партия " със 7,7% от гласовете, Селахатин Демирташ от Демократическата партия на народите с 7,5% от гласовете е на четвърто място.

Според частичните резултати Темел Карамоллаоглу от ислямистката Партия на щастието е получил поддръжката на 0,93 %, а за Догу Перинчек от Патриотичната партия са дали своят вот 0,19 на 100, осведоми НТВ.

Сред партиите на парламентарните избори води ПСР с 43,0%, на второ място е Републиканската национална партия с 22,4%, Партията на националното деяние е на трето място с 11,3% от гласовете. На четвърто място е Демократическата партия на народите с 10,7% от гласовете, а на пето е " Добрата партия " с 10,0%

Избирателната интензивност на изборите е 87,3%

Прокюрдската Демократична партия на народите (ДПН) е получила поддръжката на 10.2 % от турските гласоподаватели.

Говорителят на главната опозиционна Народнорепубликанска партия (НРП) Бюлент Тезджан упрекна през днешния ден Анадолската организация в даване на погрешни данни при оповестяването на резултатите от гласуването на изборите в Турция, предадоха международните организации.

По данни на наши източници на изборите води президентът Реджеп Тайип Ердоган с 46 %, а нашият претендент за президент Мухаррем Индже събира 40,35 % от гласовете, сподели Тезджан.

НРП заяви още, че държавната Анадолска организация афишира първо резултатите от тези райони в страната, в които Ердоган има повече поддръжници.

Според кемалистката групировка по този метод медиите " манипулират публичното мнение ".
Източник: bradva.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР