За да осъществи плановете си, Руската федерация ще промени географските

...
За да осъществи плановете си, Руската федерация ще промени географските
Коментари Харесай

Русия реши едностранно да измести морските си граници в Балтийско море

За да реализира проектите си, Руската федерация ще промени географските координати на точките, определящи съветските териториални води, се споделя в план, оповестен на портала на съветското държавно управление за държавни правни актове.

На границата с Финландия съветското държавно управление има намерение да поправя координатите в региона на островите Яхи, Сомерс, Холандия, Родшер, Мали Тютерс, Вигрунд, както и покрай северния входен нос на река Нарва. На границата с Литва ще се преразгледат координатите в зоната на Куршската коса, нос Таран, носът южно от нос Таран, както и Балтийската коса.

Настоящите географски координати, открити от Съвета на министрите на Съюз на съветските социалистически републики през 1985 година, „ не дават отговор изцяло на настоящето географско състояние “, настояват създателите на плана. Точките са записани „ благодарение на дребномащабни морски навигационни карти “, които от своя страна употребяват информация от средата ХХ век, а това „ не ни разрешава да определим външната граница на вътрешните морски води “ на Руската федерация, се споделя в документа.

В резултат на...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР