В същото време представители на Хамас обявиха, че са дали

...
В същото време представители на Хамас обявиха, че са дали
Коментари Харесай

Reuters: Хамас отхвърля плана на Джо Байдън за прекратяване на огъня в ивицата Газа

В същото време представители на Хамас оповестиха, че са дали „ позитивен “ отговор на предлагането на Байдън, защото отваря „ необятен път “ за съглашение сИзраел. От Хамас настояват, че още един път са „ удостоверили позицията си “ и „ топката към този момент е в полето на Израел “.

Според източника на Reuters обаче, в своя отговор, изпратен посредством медиатори, Хамас са „ трансформирали всички съществени и най-значими параметри “ на проекта на Байдън, по-специално „ отхвърляйки предлагането за освобождение на заложниците “.

В началото на юни, върховен представител на Израел съобщи в изявление за английския Sunday Times, че Израел приема проекта на американския президент за преустановяване на войната и разрешаване на спора в линията Газа, въпреки че изискванията „ не са доста добра договорка ” за Израел. Израелският чиновник акцентира, че страната му няма да се откаже от изискванията си за преустановяване на огъня: освобождение на всички заложници и " заличаване на Хамас като геноцидна терористична организация ".

Според проекта на Байдън, разрешаването на спора би трябвало...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР