Отделно от това, всеки ден закъснение ще струва на Унгария

...
Отделно от това, всеки ден закъснение ще струва на Унгария
Коментари Харесай

Европейският съд глоби Унгария с € 200 милиона

Отделно от това, всеки ден забавяне ще коства на Унгария по още Евро 1 милион, акцентира Euronews. Парите ще бъдат автоматизирано удържани от дяла за Унгария от бюджета на Европейски Съюз. Заради сходни правни проблеми са замразени и други елементи от сумата.

Спорът датира от декември 2020 година, когато съдът за първи път постанови, че ръководството на Виктор Орбан огранични мощно достъпа до процедурите запредоставяне на леговище на хора, които търсят интернационална протекция в Унгария. Унгарските управляващи бяха упрекнати, че „ невиждано и извънредно съществено ” нарушават разпоредбите на Европейски Съюз - задържат претендентите за леговище в директни зони при „ унизителни ” условия или ги експусират, макар правото им изчакат в страната обжалването на отхвърлените им молби.

Тъй като Унгария не се съобрази с решението на Европейския съд от декември 2020 година, Европейската комисия стартира нова правна процедура, която докара до днешното решение. Съдиите заключиха, че Унгария е пренебрегнала правилото на „ откровено съдействие “ и „ съзнателно заобикаля “...

Прочетете целия материал в cash.bg
Източник: cash.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР