На снимката: Ромина ПурмоктариШведският премиер Улф Кристершон назначи 26-годишната Ромина

...
На снимката: Ромина ПурмоктариШведският премиер Улф Кристершон назначи 26-годишната Ромина
Коментари Харесай

Шведският премиер назначи 26-годишен министър на климата

На фотографията: Ромина Пурмоктари
Шведският министър председател Улф Кристершон назначи 26-годишната Ромина Пурмоктари за министърка на климата и околната среда, съобщи ДПА.

Пурмоктари е най-младата министърка в шведската история и е един от петимата представители на партията Либералите в 23-членния кабинет, съобщи Българска телеграфна агенция. Тя е от ирански генезис и е ръководителка на организацията „ Млади либерали “, като от идващия месец ще би трябвало да подаде оставка от този пост.

Консервативната Умерена съдружна партия на Кристершон ще има 12 места в новия кабинет, а християндемократите – шест. Новият министър на външните работи е опитният закостенял политик Тобиас Билстрьом. Лидерката на Християндемократите Ебба Буш ще бъде министърка на енергетиката и стопанската система, както и вицепремиер. Ръководителят на Либералите Йохан Першон ще бъде министър на трудовия пазар и приобщаването.

В речта си пред Народното събрание Кристершон предсказа, че предстоят сложни времена на фона на многочислените рецесии. „ Това е сериозна обстановка, която може да се утежни “, сподели той. Кристершон добави, че тройната коалиция, която ще разчита в Народното събрание на поддръжката на крайнодесните Шведски демократи, има намерение да сплоти страната. „ Възнамерявам да образувам държавно управление за всички, които живеят тук “, съобщи той.

Новото държавно управление, образувано след парламентарните избори на 11 септември, публично постави клетва през днешния ден пред крал Карл Густав Шестнадесети.
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР