СподелиУкраинската армия обяви днес, че е преустановила руското настъпление в

...
СподелиУкраинската армия обяви днес, че е преустановила руското настъпление в
Коментари Харесай

След ожесточени боеве Украйна обяви, че е спряла руското нашествие в части на Харковска област

Сподели
Украинската войска разгласи през днешния ден, че е прекратила съветското нахлуване в някои зони на североизточната Харковска област, в която силите на Москва започнаха нова атака на 10 май, съобщи Агенция Франс Прес.

„ Ситуацията в Харковския бранш остава комплицирана и развиването е динамично. Нашите сили за защита отчасти стабилизираха обстановката. Настъплението на врага в някои зони и места е прекратено “, сподели армейски представител.

Той посочи, че съветските сили „ постоянно се пробват да основат условия за ново нахлуване “ и добави, че бойците на Киев „ се пробват да стабилизират обстановката и да не позволяват врагът да завоюва нови територии “.

Руският прогрес на два фронта акцентира острата потребност от боеприпаси и хора в украинската войска, показва Агенция Франс Прес.

Руските елементи управляват над 10 села в украинските Харковска и Запорожска области

Летището в южния съветски град Ставропол е затворено „ заради ограничавания върху потреблението на въздушното пространство “, заяви организация ТАСС.

По-рано украинският президентът Володимир Зеленски дойде в Харков, на 30 км от границата с Русия.

Той разказа обстановката на бойното поле в района като „ извънредно сложна “, само че под надзор.
Говорител на въоръжените сили удостовери, че се водят боеве в северните региони на град Вовчанск, само че съветски пробив няма.
Силният противников огън e принудил да трансферира някои войски в посока Купянск на изток от втория по величина град в страната Харков.

Купянск е окупиран от съветските войски през първите седмици от нахлуването през февруари 2022 година, само че е отвоюван от украинските сили по-късно през годината.

През последните месеци в региона се водят тежки боеве.

Новата атака на Русия в Украйна би трябвало да подейства като „ сигнал за пробуждане “ за страните, отклонили вниманието си от войната в Украйна поради други спорове, сподели английският министър на защитата Грант Шапс.

Президентът Володимир Зеленски разгласи, че е отсрочил всички идни задгранични пътувания, откакто съветските войски започнаха нахлуване в североизточната Харковска област на Украйна.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР