На повечето деца в тиийнейджърска възраст всичко започва да им

...
На повечето деца в тиийнейджърска възраст всичко започва да им
Коментари Харесай

За резултати без нерви, превърнете ученето в игра

На множеството деца в тиийнейджърска възраст всичко стартира да им се вижда жалко

Особено жалко е учебното заведение. И най-много онази част от него, обвързвана с ученето

Една от дребното му пристрастености обаче са електронните игри. По тях по-често са запалени момчетата, само че са обичана тематика и на девойките, тъй като в пубертета те все по-силно се интересуват от момчетата.

Та номерът е хитро да опитате да сродите пристрастеността на тийна към електронните игри с ученето. Сиреч, да геймифицирате просветителния развой. Идва от британската дума гейм – игра.

Няма потребност да изобретявате още веднъж колелото -проблемът не е единствено ваш и маса експерти от дълго време работят върху това. Има компании по света и у нас, които цифровизират уроците и упражненията за инспекция на знанията.

Някои го вършат с благословията на Министерството на образованието и науката, а наличието, което оферират, е съобразено с образователните стратегии и се предлага да го употребяват и преподавателите. Трябва единствено да отделите време, да се разтърсите грижливо из интернет, да намерите подобаващите уеб сайтове и приложения, които ползват новаторски решения за предметите в съответния клас.

Не мислете, че вашият тийн си ги знае. Може толкоз да не му се учи, че да пропуща около ушите и очите си сходна информация. Може и непокорен да я е отхвърлил, в случай че я е предложила госпожата в учебно заведение. Вашата работа е да му я “ продадете “ атрактивно.

Първият ви късмет е изненадата. Тийнейджърите по предписание считат родителите си за „ изкопаеми “. Като се покажете осведомени за нещо съвременно, синът или щерка ви ще зяпне от изненада и ще изпита почитание. Направо ще се изуми, като чуе, че приемате геймификацията -т.е. ученето по игрови метод. Изненадата и уважението ще парират другите усеща, които са неделими от пубертета – желанието за опозиция против всичко, що желаят родителите, и нежеланието за учене.

Веднага използвайте постигнатия резултат и се включете в играта. Никакво изпращане на лист с линкове за уеб сайтове и приложения. Предизвикайте сина или щерка си да ги разгледате дружно, с цел да пробвате вие какво си спомняте от гимназиалното си обучение. Примерно изпитайте се по биология, без да четете урока. Вероятно ще се неуспехите на теста и детето ще ви се смее. Може да му позволите да ви подсказва. Или пък да прочетете няколко пъти информацията и след това още веднъж да извършите упражненията. Като се концентрирайте, несъмнено ще се справите по-добре. Така ще покажете, че в действителност сте съвременни родители, които не се опасяват да покажат незнание, само че незабавно вземат ограничения, с цел да го преборят.

Източник: popantofi.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР