Ухапване от комар е ужасно нещо. Когато комар се захване,

...
Ухапване от комар е ужасно нещо. Когато комар се захване,
Коментари Харесай

12 начина да намалите сърбежа при ухапване от комар

Ухапване от комар е извънредно нещо. Когато комар се захване, с цел да изсмуче кръвта ви, той оставя след себе си малко слюнка, която съдържа протеини, които тялото ви записва като нежелани натрапници. Вашата освобождава хистамини, съединения, които провокират сърбеж, инфектиране и отичане.
Естествено, откакто бъдете ухапани от комари, ще желаете да знаете по какъв начин да накарате ухапванията да спрат да сърбят.

Можете да опитате разнообразни лекувания и, като алкохол и кремове с маточина. Други средства може да не са толкоз потребни, като ваните с овесени ядки или оцет.

Когато захапване от комар предизвиква сърбеж и дискомфорт, постоянно можете да намерите облекчение с кухненски артикули като овесени ядки, мед или сода за самун.

Може да не усетите незабавно, когато ви ухапе комар. Но подутината, която ухапването оставя след себе си, идва с непрекъснат сърбеж, който може да продължи с дни.

Кремовете и мехлемите могат да оказват помощ, само че можете също да успехите сърбежа с неща, които евентуално към този момент лежат из къщата ви.

Имайте поради обаче, че макар че ухапванията от комари постоянно са безвредни, в редки случаи те са може да носи заболявания или да докара до алергична реакция.

Ето няколко домашни средства, с които да намалите сърбежа от захапване от комар:

1. Овесени ядки

 захапване от комар 12 метода да намалите сърбежа при захапване от комар фотография: pinterest

Едно лекарство за неловко захапване от комар може също да бъде една от обичаните ви закуски. Овесената каша може да облекчи сърбежа и подуването, защото съдържа специфични съединения, които имат антииритативно качества.

Как да употребявате:

Направете паста от овесени ядки, като смесите равни количества овесени ядки и вода, след което я нанесете върху раздразнена кожа за 10 минути, преди да я избършете.

Ако имате доста хапки, пробвайте вместо това вана с овесена каша. Поставете 1 чаша овесени ядки или надробен овес във вана, цялостна с топла вода, и се накиснете за 20 минути.

2.Мед

 захапване от комар 12 метода да намалите сърбежа при захапване от комар фотография: pinterest

Това захарно сладко вещество е постоянно срещан избор измежду запалянковците на домашното лекуване.

Медът се употребява от стотици години за лекуване на болести като болки в гърлото и суха кожа. Медицинският мед има доста антибактериално и противовъзпалително деяние.

Как да употребявате:

Поставете дребна капка върху захапване от комар. Това евентуално може да понижи възпалението. Това може също да понижи изкушението ви да се почешете, защото надраскването на кожата, покрита с мед, може да сътвори лепкава каша.

3.Алое вера

 захапване от комар 12 метода да намалите сърбежа при захапване от комар фотография: pinterest

Обикновено домашно растение, алое вера има доста приложения отвън декорацията на лавици. Доказано е, че гелът понижава болката от изгаряния и им оказва помощ оздравяват по-бързо. Ето за какво може да е добър залог и за изцеление на захапване от комар.

Как да употребявате:

За да опитате това, отрежете дребна част от растението. Нанесете гела от растението върху раздразнената зона. Оставете да изсъхне и нанесете още веднъж, в случай че е належащо.

4.Босилек

 захапване от комар Източник: happywoman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР