На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще обсъдят отново текстовете

...
На пленарното заседание в четвъртък депутатите ще обсъдят отново текстовете
Коментари Харесай

Ветото за Изборния кодекс влиза в пленарна зала

На пленарното съвещание в четвъртък депутатите ще обсъдят още веднъж текстовете от Изборния кодекс, свързани с машинното гласоподаване, съобщи БГНЕС.
Промените бяха гласувани на 3 септември, само че за наново гласоподаване. В претекстовете на ветото си президентът написа, че по този начин машинният избор на процедура се обезсмисля, а той е поръчител за честността на изборния развой.
 Правната комисия удостовери смесеното гласоподаване на избори Правната комисия удостовери смесеното гласоподаване на избори
Депутатите от Комисията по правни въпроси отхвърлиха ветото на президента Румен Радев и наново одобриха оспорените от него промени в Из...
Президентът изрази противоречие и с поправката, прехвърляща напълно отговорността на (ЦИК) да реши дали да закупи или наеме устройствата, както и да дава отговор за тяхното предпазване и употреба.
Неприемливо за Румен Радев се оказа и решението на ръководещите да позволен и текст, допускащ референдуми у нас да се провеждат и по въпроси, които са от компетентността само на Велико Народно заседание.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР