Президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев участват заедно

...
Президентът Румен Радев и служебният премиер Димитър Главчев участват заедно
Коментари Харесай

Президент и премиер заедно на 24 май

Президентът Румен Радев и служебният министър председател Димитър Главчев вземат участие дружно в формалното честване на Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Двамата застанаха един до различен пред паметника на светите братя пред Националната библиотека.

Пред постройката на президентската институция президентът се причисли към тържественото шествие във връзка празника.

Президентът ще прегледа и документалната галерия „ Непознатият „ Рибен буквар “, отдадена на 200-годишнината от издаването на първия български всемирски буквар на доктор Петър Берон в Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий, оповестиха от прессекретариата на президента.

В Националния исторически музей в София президентът Румен Радев и брачната половинка му Десислава Радева ще бъдат домакини на обичайния банкет по случай Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност.

Министър-председателят също се включи в шествието, което потегля от Министерството на образованието и науката (МОН), а по-късно ще участва на тържествения водосвет пред Националната библиотека „ Св. Св. Кирил и Методий “, оповестиха от държавната пресслужба.

Вицепрезидентът Илияна Йотова ще празнува 24 май с жителите и гостите на Чепеларе.

Днес се прекланяме пред делото на Светите братя Кирил и Методий и означаваме Деня на българската писменост, култура и просвета, и на славянската словесност. По мотив празника в цялата страна ще се проведат тържествени шествия, концерти и начинания.

Празничната стратегия в София стартира в 10.30 часа с обичайното шествие, крайната точка е Националната библиотека, там ще бъде и тържествената гала за празника. През целия ден входът в общинските музеи и галерии ще бъде свободен.

Oткрива се и пролетният панаир на книгата, а вечерта в спектакъл " Българска войска " ще бъдат раздадени премиите " Аскеер ".
Източник: novinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР