Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете

...
Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете
Коментари Харесай

Какво пожелаха политиците на 24 май

Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете и ще ни сплотяват и водят напред като народ, написа Корнелия Нинова

Най-голямото знамение е, че епохи наред пазим буквите и езика си. За мен най-хубавият и български празник е 24 май, написа водачът на ГЕРБ Бойко Борисов в профила си във фейсбук.

С пожелания за мир и благополучие, да възпитаваме децата си с обич към жанр и Родина, към познание и знание с повече национална горделивост и самочувствие. Това споделя ръководителят на Движението за права и свободи (ДПС) Делян Пеевски в приветствие във връзка 24 май – Деня на светите братя Кирил и Методий, на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност, публикувано от пресцентъра на партията, предава dnes.bg.

„ И дружно с хората да създадем България просперираща страна, в която народът преуспява. Поклон пред великото дело на св. св. Кирил и Методий, пред неуморните старания на учители, преподаватели, дейци на културата и просветители, записали и утвърждаващи мястото на България в Европейската цивилизация, показва още ръководителят на Движение за права и свободи.

" Честит празник на българската писменост, култура и просвета и на славянската словесност. Поклон пред светите братя Кирил и Методий, дали светлина и бъднина на славянските нации. Учители, благодарим. Българи, дано се гордеем с нашия принос в международната цивилизация. 23 страни и над 250 милиона души си служат с кирилицата. Азбуката, словото, книжнината и културата са ни съхранили през вековете и ще ни сплотяват и водят напред като народ. Трябва да се грижим за благосъстоянието, разнообразието и чистотата на българския език. Да го опазим от чуждици и опростяване. Да го защитим със закон за българския език. Той е нашата горделивост и нашето достолепие пред света ", пожела водачът на Българска социалистическа партия Корнелия Нинова.

24 май е най-българският, най-обединяващият ни и най-светъл празник. Защото знанието и писмеността са светлината, която осветява пътя на българите и в най-тъмните и тежките им дни. 24 май е денят на респект към словото, към знанието, към духовността. Защото словото и знанието са в основата на живота. Това споделя в приветствието си за празника служебният министър на образованието и науката проф. Галин Цоков.

 
Източник: flagman.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР