С оглед на резултата, който имаме на изборите, най-логично е

...
С оглед на резултата, който имаме на изборите, най-логично е
Коментари Харесай

Андрей Чорбанов, ИТН: Ако президентът връчи третия мандат на нас, ще предложим състав на правителство

С оглед на резултата, който имаме на изборите, най-логично е да се преглеждаме като опозиционна партия. Настоящата обстановка е много неестествена с липса на каквото и да е болшинство, може да се стигне по този начин, че Има Такъв Народ да предложи държавно управление, в случай че президентът връчи третия мандат на нас. Това разгласи в ефира на PrimeTime Андрей Чорбанов, заместник-председател на Народното събрание и народен представител от " ИТН ".

По думите му, в случай че президентът им даде третия мандат, то Има Такъв Народ ще " беседваме с всички политически обединения, тъй като във всяка една има положителни специалисти ". 
Новопоявилата се партия - " Величие ", може да поддържа държавно управление с първия мандат. Ясната и единствена задача е да получат институционалната поддръжка, не бих се учудил групировката да поддържа кабинет на ГЕРБ и Движение за права и свободи.
Андрей Чорбанов

Политическата обстановка в предходното Народно заседание беше напълно друга, някогашните некоалиционни сътрудници са в извънредно обтегнати връзки, можем да получим изненада и още в първия мандат да имаме определено държавно управление, предвижда още Чорбанов.

Относно решението на Има Такъв Народ, оповестено от Слави Трифонов през вчерашния ден, Чорбанов разяснява, че " нашият водач се съветва със структурите и по тази причина доста ясно съобщи, че няма да подкрепим държавно управление с първия и втория мандат ". 
Имаше опция, алтернатива да подкрепим първия мандат, в случай че напълно бъде показан напълно експертен кабинет. Без каквито и да било политически лица. Много мъчно би се намерил специалист, който да не може да се асоциира с някоя политическа мощ. 
Андрей Чорбанов

Като уравновесено дефинира Чорбанов днешното решение министър председател и президент да показват България на срещата на върха на НАТО във Вашингтон, която ще се организира при започване на юли. " Не знам до каква степен съществено ще е да изпратим двамата. Президентът е натовски военачалник и по тази причина е резонно той да отиде на срещата на върха на НАТО във Вашингтон ", добави депутатът от Има Такъв Народ. 

Целия диалог във видеото.
Източник: euronewsbulgaria.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР