На мирен протест в защита на петимата полицаи, осъдени за

...
На мирен протест в защита на петимата полицаи, осъдени за
Коментари Харесай

Протест в защита на осъдените за смъртта на Чората полицаи

На кротичък митинг в отбрана на петимата служители на реда, наказани за гибелта на Чората, се събраха стотици техни сътрудници и жители от цялата страна, написа TrafficNews.

Полицаите Борис Механджийски, Янко Граховски, Георги Калинков, Иво Иванов и Мирослав Писов получиха по 7 година затвор след поредност правосъдни обрати и към този момент изтърпяват наказванията си.

Според обвиняването, като антимафиоти от Благоевград те са предизвикали гибелта на търсения за разпространение на дрога Ангел Димитров - Чората при задържането му на 10 ноември 2005 година

От Бобовдолския затвор петимата служители на реда написаха декларация, която техни сътрудници прочетоха на митинга.

" Смъртта на Ангел Димитров - Чората няма връзка с нашите дейности по време на задържането му. В нито един миг в минутите, когато се организира интервенцията, не сме имали даже и подозрение, ме животът му е в заплаха ", споделят в декларацията петимата.

В началото на тази седмица основният прокурор Сотир Цацаров изиска от Върховния касационен съд да възобнови делото за гибелта на Чората. А претекстовете са: Съдебният акт е предписан при основни нарушавания на закона и процесуалните правила, а наложените санкции са очевидно несправедливи.

Направено е и искане за прекъсване осъществяването на наказванията, изтърпявани все още от петимата. Това би трябвало да стане факт до провеждането на правосъдно съвещание по формираното дело за обновяване.

Цацаров се срещна и със съпругите на наказаните по тяхна молба и ги уведоми, че самият той е внесъл искане за анулация на постановеното решение и обновяване пред различен състав на Върховен касационен съд. Делото ще се гледа на 14 юни.

" На 14-тиq след делото на ВКСq желаеме те да се приберат у дома, да си отдъхнем, rстината най-сетне спечелва ", споделиха пред TrafficNews съпругите на петимата служители на реда.
Източник: standartnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР