Русия ще изготви списък с американски активи, които да конфискува,

...
Русия ще изготви списък с американски активи, които да конфискува,
Коментари Харесай

Владимир Путин разреши Русия да използва американско имущество за компенсация на санкциите

Русия ще изготви лист с американски активи, които да конфискува, в случай че бъдат отнети нейни активи в Съединените щати, написа „ Ройтерс ". Декрет на съветския президент Владимир Путин оторизира специфична комисия да дефинира активите, които биха били отнети. Те включват недвижими парцели, акции, движимо имущество и права върху благосъстоятелност.

Поради спадналите равнища на вложения от западни страни, Русия няма опция да отговори непосредствено, в случай че замразените в западни банки техни активи за над 300 милиарда $ бъдат отнети. Но може да се насочи към изземането на активи на частни компании, изясняват стопански специалисти пред Ройтерс.

По информация на съветското издание „ Комерсант " Путин е поръчал на държавното управление си „ да откри в специфичен порядък обезщетения на вредите, породени на Русия от неприятелските дейности на Съединени американски щати ".

На 24 април Сенатът на Съединени американски щати утвърди план, който включва предаването на Украйна на замразени съветски активи.

През януари 2022 година съветското издание „ РИА Новости " написа, че в Русия се намират $288 милиарда от активите на западни компании. В края на 2023 година тази сума е понижена до $215 милиарда, от които $98,3 милиарда идват от Кипър и $50,1 милиарда от Нидерландия.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР