Иранският президент Ебрахим Раиси беше погребан днес в светилището на

...
Иранският президент Ебрахим Раиси беше погребан днес в светилището на
Коментари Харесай

Погребаха иранския президент, 3 млн. души присъстваха на церемонията

Иранският президент Ебрахим Раиси беше заровен през днешния ден в светилището на Имам Реза в Машхад, най-свещеното място за шиитските мюсюлмани в Иран. Според кмета Мохамадреза Каландар Шариф към три милиона души са участвали на погребението в родния град на Раиси.
Самолетът с тялото на починалия президент, който почина при злополука с хеликоптер в северозападен Иран, дойде по-рано през днешния ден на летище Хашеминеджад в Машхад. Голям брой хора и група чиновници на светилището на имам Реза се събраха на летището в Машхад, с цел да отдадат почитта си към него, оповестява иранската осведомителна организация ИРНА.

На погребението участваха висши ирански чиновници, в това число висшият водач Али Хаменей, както и представители на Ирак, Афганистан, Турция, Туркменистан и Саудитска Арабия.

Тридневните погребални ритуали за гибелта на иранския президент Ебрахим Раиси започнаха във вторник в град Тебриз в иранската провинция Източен Азербайджан. След това тялото на Раиси беше превозено със аероплан до Техеран и Бирджанд, където хората отдадоха почитта си на президента. В Иран бе разгласен петдневен печал за гибелта му.

Раиси и иранският външен министър Хосейн Амир Абдолахиан, както и други публични лица бяха убити, когато хеликоптерът им се разруши на 19 май в северозападен Иран.

Двама телохранители, двама водачи и един член на екипажа също починаха при случая. 
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР