На извънредно заседание депутатите гласуват на второ четене т. нар.

...
На извънредно заседание депутатите гласуват на второ четене т. нар.
Коментари Харесай

Депутатите гласуват на второ четене т. нар. малки бюджети

На изключително съвещание депутатите гласоподават на второ четене така наречен дребни бюджети, съобщи Българска национална телевизия.

Актуализациите на парите за Държавното публично обезпечаване и Националната здравноосигурителна каса бяха признати от бюджетната комисия в края на предходната седмица и през днешния ден би трябвало да минат в пленарната зала. Проектът на държавното управление за промени в бюджета на Държавното публично обезпечаване планува растеж на пенсиите с 10% и включване на коронавирус добавката.

След 11 часа работа през вчерашния ден депутатите от бюджетната комисия насрочиха ново съвещание през днешния ден, с цел да довършат работата по бюджетната рамка на страната. Това ще стане след привършване на бюджетите на Национален осигурителен институт и Здравната каса.

С утвърждението на опозицията приходите в държавната хазна бяха увеличени със 760 млн. лева, а това това докара до скандал в бюджетната комисия с ръководещите. Вицепремиерът и финансов министър в оставка Асен Василев не се съгласи, откакто минути по-рано комисията отхвърли увеличението в акциза на цигарите. Според Василев с това решение страната губи 100 млн. лева от където, съгласно него, могат да се покрият част от увеличените разноски.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР