Планирано е изграждането на Терминал 3 да започне през първото

...
Планирано е изграждането на Терминал 3 да започне през първото
Коментари Харесай

Обявиха кога започна изграждането на новия терминал на столичното летище

Планирано е построяването на Терминал 3 да стартира през първото тримесечие на 2026 година, а строителството да продължи 3 години. 7,4 млн. е предстоящият брой пасажери, който летище " София " ще обслужи през тази година.

Това съобщи Хесус Кабайеро, шефът на " СОФ Кънект " – концесионер на летището.

7,2 млн. пасажери е обслужило летище " София " през предходната година, като през тази година се чака 1,4 % нарастване на пасажерите по отношение на 2019 година, уточни Кабайеро.

" По отношение на броя пасажери летището се е възстановило, само че във връзка с полетите към момента сме под равнището на 2019 година. Това значи, че полетите са запълнени, само че към момента страдаме от неналичието на самолети на пазара, от което самолетните компании изпитват усложнение. Но можем да кажем, че трендът е добър за това да преодолеем рецесията след пандемията ", означи той, представен от БНР.

През предходната година 31 самолетни компании са изпълнявали полети от и до летище " София ", като през тази година те ще се усилят с още две. През това лято ще има постоянни полети от и до 78 дестинации, а чартърни - от и до 28 дестинации. За това лято ще има 4 или 5 нови дестинации като Хелзинки, Рига, о-в Скиатос, Баку и Бристол.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР