На 76-годишна възраст ни напусна проф. Митко Цветков. Неговата професионална

...
На 76-годишна възраст ни напусна проф. Митко Цветков. Неговата професионална
Коментари Харесай

Отиде си един от основоположниците на бъбречните трансплантации у нас

На 76-годишна възраст ни напусна проф. Митко Цветков. Неговата професионална кариера е обвързвана в продължение на 45 години с Клиниката по урология на УМБАЛ „ “, заяви университетската болница.
" Проф. Цветков остава едно от огромните имена в българската урология, със важен принос за развиването на бъбречната трансплантология у нас. Ще го запомним като огромен експерт, обичан учител и сътрудник! Поклон пред паметта му! ", написаха медици.
Проф. Цветков е роден през 1944 година в село Стубел, област Монтана. Завършва медицина в Медицинска академия, София през 1972 година Същата година стартира работа в Александровска болница като стажант-асистент. От 1980 година е основен помощник, от 1985 година е доцент по урология, а от 2002 година - професор. В интервала 1995-1998 година е основен републикански експерт по бъбречни трансплантации, а от 2003 година е основен републикански експерт по урология. От 2006 до 2010 година е шеф на Клиниката по урология в УМБАЛ „ Александровска “. Специализирал е във Франция, Белгия, Швейцария и Русия. Има над 270 научни изявления. Проф. Цветков е бил е ръководител на Българското урологично сдружение, член на Балканската урологична асоциация, на Френската урологична асоциация, на Европейската урологична асоциация, на Световната урологична асоциация, на Европейският съвет по урология и на Комисията за човешките запаси. Избран е за Почетен жител на град Сандански за принос към опазването на здравето на общината.
Поклон пред паметта му!
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР