На 10 октомври Руслан Захаров загуби живота си. В ранната

...
На 10 октомври Руслан Захаров загуби живота си. В ранната
Коментари Харесай

Трагичен инцидент разтърси руския спорт

На 10 октомври Руслан Захаров загуби живота си. В ранната неделна заран след рождения си ден 23-годишният кънкобегач от националния тим на Русия по бързо пързаляне с кънки на дълга писта излиза да потича малко. Така и обаче не се завръща вкъщи след съдбовния джогинг, съобщи БНР.

Руслан Захаров намира гибелта си в Хабаровск. По предварителна информация на проверяващите случая, златният медалист от международното състезание за юноши, носителят на Световната купа за юноши по кънки тичане и нееднократен победител в шампионата на Русия, е бил ударен от камион в 6:10 часа сутринта на 10 октомври. Инцидентът е станал на на улица „ Карл Маркс “. Там тичащият край пътя Руслан е бил блъснат от Toyota Dyna, ръководена от 26-годишен водач. Трагичната гибел на Руслан е огромен удар върху спортната общественост на града, района и цялата страна.

Според треньора на Руслан - Евгений Панкратов, кариерата на Захаров стартира в спортното учебно заведение в Хабаровск. " Той пристигна в нашето учебно заведение за олимпийски очаквания. В началото тренираше по едно и също време хокей и бързо пързаляне с кънки. За Бога, той е единствено на 23 години. Смъртта му за мен идва като цялостен потрес. Здрав, прав човек над два метра и внезапно го няма към този момент. "

В резултат на пътния случай кънкобегачът получава голям брой съществени пострадвания - травми в региона на гърдите, торса и крайниците, както и мозъчна контузия. Въпреки че Захаров е приет в болница в най-хубавото неврохирургичното поделение в региона, той губи борбата за живота. Жалко е, че освен в България, само че и в Русия толкоз постоянно пешеходци си отиват заради нехайство или груби нарушавания на разпоредбите за придвижване по пътищата от водачи. Трябва да се има поради, че лидерът на колата, блъснала Руслан, не е имал шофьорска брошура категория С, само че в това време умерено е управлявал камиона. По случая към този момент е почнала инспекция по член 264 от трета част на Наказателния кодекс на Руската федерация - „ Нарушение на разпоредбите за придвижване и ръководство на транспортни средства, довело до гибел на човек по несъобразителност “.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР