МВР задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен

...
МВР задържа лице във връзка с убийството на швейцарския бизнесмен
Коментари Харесай

Убийството на Удо Ланге: Търсят се доказателства за повдигане на обвинение - вижте последните детайли по разследването

МВР задържа лице по отношение на убийството на швейцарския предприемач в комплекс Делта Хил, научи " По света и у нас " от свои източници. Малко по-късно, на брифинг от прокуратурата обявиха, че към момента няма повдигнати обвинявания.

Детайлите по случая вижте във включването на Иво Никодимов.

Тезата на прокуратурата е, че все още няма задоволително събрани доказателства, с цел да може някой от обвинените да бъде притеглен към наказателна отговорност. Единствената версия, която проверяващите изключват, е в убийството да са намесени лица от най-близкия фамилен кръг на швейцареца. Ключови за следствието са предстоящите резултати от назначените експертизи.

" Не отпада към сегашния миг нито една версия. Работи се по всички версии. По реда и със средствата на Наказателно-процесуален кодекс, към сегашния миг няма арестувано лице, защото доказателствата, събрани досега по досъдебното произвеждане, не се открива по безапелационен метод съпричастие на което и да е било съответно лице, заради което няма повдигнато обвиняване, няма арестувани лица по това досъдебно произвеждане. ", сподели Аделина Алексиева - наблюдващ прокурор по делото.

" Работи се с лица, все още не мога да дам конкретика. Възможно е това нещо да опорочи следствието, а аз няма по какъв начин да опороча следствието. ", сподели шефът на ОДМВР-Перник ст.комисар Павел Млеканов.

Стана ясно още, че в деня на убийството Удо Ланген е бил на работа в Божурище. Убийството най-вероятно е станало, когато той се е прибрал в дома си. Иззети са всички записи от камерите в региона на дома на швейцарския предприемач, анализът им тече сега.
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР