Вселенският патриарх Вартоломей е получил лична покана да присъства на

...
Вселенският патриарх Вартоломей е получил лична покана да присъства на
Коментари Харесай

Вселенският патриарх Вартоломей ще се опита да присъства на избора на новия български патриарх

Вселенският патриарх Вартоломей е получил персонална покана да участва на избора и интронизацията на новия български патриарх, излиза наяве от обява на интернет уеб страницата на Вселенската патриаршия.

Поканата е била изпратена до Вартоломей от наместник-председателя на Светия Синод Негово Високопреосвещенство Врачанския митрополит Григорий.

„ Молим се за упокоението на душата на блаженопочившия патриарх Неофит. Точно през вчерашния ден получих писмо от моя брат Врачанския митрополит Григорий, който от името на цялата света Българска черква ме кани да участвам на избора и интронизацията на новия предстоятел на сестринската Българска черква. Много общително от ваша страна, че персонално поканихте Вселенския патриарх на исторически миг от живота на вашата Църква “.

На 30 юни, когато би трябвало да се организира изборът, патриарх Вартоломей е възнамерявал да посети митрополията на Арта.

„ Ще се опитам да трансформира програмата, тъй като считам тази покана за доста огромна и благословена и надлежно е и желанието ми да се отзова на нея. Надявам се, братът митрополит на Арта, където трябваше да благоговея в този ден, да прояви схващане и да променим програмата ”.

Очаква се на 30 юни у нас да дойдат и предстоятелите на поместните православни църкви. От Светия Синод на БПЦ-БП не оповестяват дали публична покана е изпратена и до патриарха на Москва и цяла Русия Кирил.


Последвайте ни във и

Вече може да ни гледате и в
Намерете ни в
Източник: bnt.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР