Московската прокуратура поиска от съд да обяви за екстремистко творчеството

...
Московската прокуратура поиска от съд да обяви за екстремистко творчеството
Коментари Харесай

Московската прокуратура иска да бъде обявен за екстремист руски рапър, противник на нахлуването в Украйна

Московската прокуратура изиска от съд да разгласи за " екстремистко " творчеството на рапъра Оксимирон (Oxxxymiron), един от най-популярните музиканти в Русия, противопоставил се обществено на нахлуването в Украйна, съобщи Ройтерс.

Говорител на московската прокуратура съобщи, че рапърът е разследван за " оправдаване на принуждение " поради наличието на една от песните му, съобщи Интерфакс. Според съветския закон всяко наличие, оповестено за " екстремистко ", бива неразрешено.

Оксимирон, чието същинско име е Мирон Фьодоров, стана прочут с политизираните текстове на песните си, постоянно ориентирани към Кремъл и неговите политики. Малко след началото на нашествието в Украйна на 24 февруари той анулира планувано турне в Русия с думите: " Не мога да ви развличам, до момента в който съветски ракети падат в Украйна ". След това той напусна Русия и изнесе серия от концерти в Истанбул, Лондон и Берлин под надслова " Руснаци против войната ". Постъпленията от тези прояви отиват за украински бежанци.

Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР